Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу бившия директор на ОДМВР -

...
Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу бившия директор на ОДМВР -
Коментари Харесай

Бивш шеф на полицията в Добрич заплашвал свидетел срещу Живко Суджука

Прокуратурата е повдигнала обвинявания против някогашния шеф на ОДМВР - Добрич за това, че е отправил закана за ликвидиране към очевидец против ексдепутата от ГЕРБ Живко Мартинов.

Антикорупционното звено при Софийска градска прокуратура е привлякла като обвинен Веселин Колев, който е оглавявал полицията в Добрич в интервала 17.04.2015 година – 01.06.2016 година за закана с ликвидиране, насила и склоняване на движимости лица да дадат погрешно умозаключение.

Обвинението е повдигнато, откакто са събрани доказателство по време на следствието против Живко Мартинов, който стана известен като Живко Суджука. 

Веселин Колев е упрекнат за това, че на 19 септември 2017 г. е отправил закана за убийство на Т. А., който е главен очевидец против Мартинов. Отправил му нецензурни думи и го заплашил, че ще го убие, в случай че още веднъж свидетелства против някогашния народен представител от ГЕРБ. Веселин Колев насочил пръст към очевидеца, имитирайки ориентиран револвер и му отправил заплашителни жестове. Това заканване е могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му, заключават от прокуратурата.

На Колев е предявено и друго обвиняване, за това, че на 1 ноември 2010 година е принудил двама чиновници от Пътна полиция да не сформират акт на водач на микробус и да го освободят, макар че лидерът на микробуса не е показал нужните документи.

В хода на следствието са събрани доказателства и за това, че през 2015 година Веселин Колев е подбуждал три движимости лица да дадат погрешно умозаключение, като казусът е изключително тежък. Трите движимости лица са били назначени от Окръжен съд – Добрич, с цел да изготвят тройна трасологична експертиза по наказателно произвеждане за причиняване на гибел по несъобразителност при ръководство на МПС.

На Колев е наложена мярка за неотклонение „ Подписка “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР