Прокуратурата е поискала ДАНС да разследва гранд корупция с еврофондове

...
Прокуратурата е поискала ДАНС да разследва гранд корупция с еврофондове
Коментари Харесай

ДАНС поема разследването на корупция с еврофондове

Прокуратурата е поискала ДАНС да проверява гранд корупция с еврофондове и публични поръчки през консултантски компании.
Софийска градска прокуратура е упълномощила на Държавна организация „ Национална сигурност “ осъществяването на инспекция във връзка обява в уеб страницата „ Биволь “ – „ ДжиПи Гейт “: Гранд корупция с еврофондове и публични поръчки през консултантски компании “, оповестяват от Прокуратурата. На ДАНС са предоставени съответни дейности, свързани с условие на документи, снемане на пояснения и инспекция на твърдяните обстоятелства.

Днес румънският публицист от Rise Project Атила Биро, който беше арестуван дружно с българския си сътрудник от Бивол, разгласява материал за случилото се и фотоси от горените и нарязани документи, свързани със случая по който ще работят ДАНС.

" На 14.09.2018 година сигнал за нередности и измами при асимилиране на средства от европейски фондове, във връзка същата обява е постъпил до основния прокурор от вицепремиера Томислав Дончев. Сигналът на господин Дончев е адресиран и до министъра на вътрешните работи, както и до ръководителя на КПКОНПИ, с копие до изпълнителния шеф на Изпълнителна организация „ Одит на средствата от Европейски Съюз “. Сигналите от Томислав Дончев и от уеб страницата „ Биволь “ са обединени.

Предмет на инспекция ще са всички процедури по публични поръчки и асимилиране на средства от фондове на Европейски Съюз, разказани в обявата, както и присъединяване в тях на посочените физически лица и търговци. Проверката на процедурите, свързани с обособените планове и тяхното финансиране, ще обхване и дейностите на държавни органи и длъжностни лица ", се споделя още в формалното известие.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР