Прокуратурата е отказала да образува досъдебно производство за купуване на

...
Прокуратурата е отказала да образува досъдебно производство за купуване на
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев разкри как прокуратурата разследва купуване на гласове

Прокуратурата е отказала да образува досъдебно произвеждане за пазаруване на гласове в Сливен . Това разкри преди броени минути в собствен пост в обществената мрежа Фейсбук. От него излиза наяве, че сигнал е бил подаден преди 20 дни. На държавното обвиняване е бил възложен лист на 200 лица, които са посочени за купувачи на гласове . Публикуваме поста на Ивайло Мирчев без редакторска интервенция: 

„ Преди 20 дни пуснахме първия сигнал до прокуратурата със листата на 200 лица, които бяха изложени от неофициалната група BG Elves като възможни купувачи на гласове. Целта на сигналите естествено беше навременна и бърза реакция от страна на органите на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, тъй че да се положат всички ограничения за това изборният развой да се организира по почтен и либерален метод.

Днес (почти месец по-късно) получаваме отговор от районната прокуратура в гр. Сливен, която отхвърля да образува досъдебно произвеждане и споделя, че няма данни лицето от листата на Елфите за гр. Сливен – Васил Димитров “Качика ” да е направил закононарушение. Интересен е обаче един от претекстовете, които се излагат в постановлението на прокурора. Там се написа, че на лицето са снети пояснения и напълно изненадващо то отхвърля да взе участие в схеми за пазаруване на гласове и да е предложило средства, че да въздейства на изборния развой.

Интересно от по кое време в българската правораздавателна система самопризнанията са измежду единствените законови мотиви за формиране на досъдебно произвеждане и по какъв начин прокуратурата стимулирано е сметнала, че веднага като индивидът е споделил, че той не взе участие – значи няма по какъв начин да взе участие.

Ние ще вземем ограничения да апелираме този отвод, който буди мощно терзание за метода, по който се поясняват доказателства за задействане на системата на прокуратурата. “

При 100% обработени протоколи: ГЕРБ-СДС печели изборите, Политическа партия „ Величие “ остава под чертата

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР