Прокуратурата е останала единственият страж на законността в България. Това

...
Прокуратурата е останала единственият страж на законността в България. Това
Коментари Харесай

Гешев: Останахме единственият страж на законността

Прокуратурата е останала единственият пазач на законността в България. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев. Той изясни, че имало голям брой случай на нарушение на човешки права, които тормозили държавното обвиняване. Един от тях е карцерът на.

" За страдание прокуратурата се оказва единствената бариера сред българските жители и беззаконието, което е тъжно. Оказваме се със съда може би последния пазач на законността и ние ще си свършим работата, каквато сме длъжни. Но въпросът, който би трябвало да си зададем, е в каква обстановка се намираме. И дали идващите няма да сте вие, тъй като се задали някакви неправилни въпроси. Или съдът. И тук не приказвам за частни случаи, а за трендове ", сподели Гешев.

Прокуратурата продължава да твърди, че няма задоволително доказателства за покачване на обвиняване на Борисов. Нито на пиарката му Севделина Арнаудова или на някогашния финансов министър Владислав Горанов, които също бяха задържани. Задържането им поради сигнал за изнудване на предприемача Васил Божков. Арестите бяха осъществени в изискванията на необходимост, единственият случай, при който Министерство на вътрешните работи може да работи без да уведоми авансово прокуратурата.

Държавното обвиняване счита, че осъщественото от Министерство на вътрешните работи е нелегално. Те показват, че делото е трябвало да се води от следовател, защото подозираното закононарушение е от времето, когато Борисов е бил министър председател, а Горанов – министър. Прокуратурата разгласи, че дейностите по следствието са били опорочени и по тази причина част от тях би трябвало да бъдат повторени. Затова се чака още веднъж на разпит да бъде привикан министър председателят Кирил Петков, който е очевидец по това следствие.

Че Министерство на вътрешните работи е работило нелегално твърди и юристът на Борисов – Менко Менков.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР