Прокуратурата е осъдена да плати обезщетения за близо 120 000

...
Прокуратурата е осъдена да плати обезщетения за близо 120 000
Коментари Харесай

Бившата на Брендо осъди прокуратурата за близо 120 бона

Прокуратурата е наказана да заплати компенсации за близо 120 000 лв. на Моника Добринова, която е някогашна брачна половинка на Евелин Банев-Брендо.

Това реши Софийският градски съд (СГС), където Добринова е завела иск против прокуратурата за 200 000 лв. по Закона за отговорността на страната и общините за вреди (ЗОДОВ), предава .

Тя беше съдена и оправдана по делото за проведена незаконна група за пране на над 20 млн. лв. от наркотрафик, по което пък Брендо беше наказан на 6 години затвор, само че се укри от правораздаването. Преди месец той беше арестуван в Украйна поради открита оранжерия с марихуана в дома му. През последните години Банев беше търсен поради влезнали в действие присъди против него в България, Италия и Румъния и се очакваше да бъде екстрадиран от Украйна. Оказа се обаче, че още през 2015 година той публично е получил украинско поданство, а Конституцията на страната не разрешава екстрадицията на техни жители. Така Банев беше дефинитивно освободен от ареста.

Делото против Брендо в България завърши дефинитивно през 2018 година, когато Върховният касационен съд (ВКС) призна за отговорни единствено него и доведения му брат Симо Карайчев за присъединяване в незаконна група, която обаче единствено е имала за цел да пере пари, само че не го е направила. Върховен касационен съд удостовери присъдата от 6 години затвор на Банев, само че наложи условно наказване на Карайчев. Едва тогава бяха дефинитивно оправдани Моника Добринова и сестра ѝ Десислава Дишлиева (съпруга на убития през 2005 година Константин Дишлиев).
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР