Прокуратурата е официално уведомена за ареста на лидера на ГЕРБ

...
Прокуратурата е официално уведомена за ареста на лидера на ГЕРБ
Коментари Харесай

Прокуратурата е официално уведомена за ареста на Борисов, но делото не им е предадено! Европрокуратурата няма общо с разследването

Прокуратурата е публично известена за ареста на водача на ГЕРБ Бойко Борисов. От прокуратурата оповестяват, че през днешния ден, 18.03.2022 година в Софийска градска прокуратура постъпи по факс съобщение от проверяващ служител на реда от Главна дирекция „ Национална полиция “, че на 17.03.2022 година е формирано досъдебно произвеждане по реда на член 212, ал.3 от Наказателно-процесуален кодекс - с първо деяние по следствието разпит на очевидец и последвали претърсвания и изземвания.

Досъдебното произвеждане е формирано за закононарушение по член 213а алинея 3 т. 2 и т. 5 вр. алинея 1 Наказателен кодекс, осъществено в интервала от 2014 – декември 2019 година СГП е известена и за задържане по реда на ЗМВР /за период до 24 часа/ на лицата Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.
свързани новини78536преди 5 часа38992преди 5 часа
Уведомяването за формирано досъдебно произвеждане от Министерство на вътрешните работи, както и посочената в него правна подготовка, изключват компетентността по този случай на Европейската прокуратура, в какъвто смисъл бе публикуваното в началото от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи известие. До сегашния миг делото не е постъпило в Софийска градска прокуратура, показват от държавното обвиняване.

Както ПИК заяви, нощес, към 22,40 ч. Борисов бе отведен в постройката на ГДНП, откакто два часа служители на реда обискираха дома му. В ареста са пираката му Севдалина Арнаудова и някогашният финансов министър Владислав Горанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ПИК
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР