Прокуратурата е образувала досъдебно производство за длъжностно престъпление във връзка

...
Прокуратурата е образувала досъдебно производство за длъжностно престъпление във връзка
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява твърденията на министър Йоловски за натиск от Петков и Божанов

Прокуратурата е образувала досъдебно произвеждане за длъжностно закононарушение по отношение на изказванията на министъра на електронното ръководство Александър Йоловски, за които оповестиха депутати от опозицията, че върху него е бил оказван напън от депутатите Кирил Петков и Божидар Божанов да подписа контракти с съответни компании.

Започнала е инспекция и по справката на ДАНС, въз основа на която ЦИК забрани машинното гласоподаване на първия тур на локалните избори, сподели заместител основният прокурор Мария Павлова.

Във връзка с изказванията за напън Павлова отхвърли детайлности поради следствената загадка, само че изясни, че се снемат пояснения от посочените в сигнала, подаден от " ИТН ", лица.

Дали инспекцията по справката на ДАНС ще прерасне в досъдебно произвеждане ще зависи от предоставеното експертно проучване на компютрите и машините за гласоподаване, на които е бил генериран хеш кода на първия тур.

По случая пояснения са дали лица от Министерството на електронното ръководство и други държавни органи, сподели още заместител основният прокурор Мария Павлова. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР