Прокуратурата е извикала на разпит журналиста от в. Сега Мартин

...
Прокуратурата е извикала на разпит журналиста от в. Сега Мартин
Коментари Харесай

Прокуратурата привика на разпит журналист заради справка в имотния регистър |

Прокуратурата е извикала на разпит журналиста от в. " Сега " Мартин Георгиев поради това, че е направил информация в общодостъпния заможен указател.

Репортерът е проверявал служителя на Национална работа за защита Калин Гаджев, който хвърли на земята българския байрак по време на конфликта сред водача на " Демократична България " Христо Иванов и охранителите на плажа пред имението на Ахмед Доган в парк " Росенец " през юли.

Гаджев е подал сигнал, че се е почувствал застрашен и по тази причина по искане на прокуратурата, журналиста е бил привикан за пояснение в шесто районно полицейско ръководство. Гардът разказал пред проверяващите, че незабавно след случилото се на брега в Росенец получил обидни мнения и закани в обществените мрежи. Имало и известие, което приличало на буквално копирана информация от Имотния указател на Агенцията по вписванията. Поради това проверяващите органи направили инспекция кои са лицата, които са търсили тези данни. Извършването на информации в имотния указател става след регистрация.

" Оказа се, че аз и още двама души сме търсили информация за Гаджев в Имотния указател. Затова бях извикан на разпит. Старши комисарят от Столична дирекция на вътрешните работи Кофетаров, който ме разпита, е изпратил отчет до прокуратурата, че няма смисъл да вика хората на разпит и че това би могло да се схване като принуда, само че от прокуратурата в последна сметка са решили друго ", изясни пред OFFNews репортерът Мартин Георгиев.

Според него в тази ситуация става дума за престарание от страна на държавното обвиняване.

Преди седмица вoeннaтa пpoĸypaтypa в Cливeн oтĸaза дa oбpaзyвa дocъдeбнo пpoизвoдcтвo cpeщy cлyжитeлитe на НСО поради случилото се на морския Догансарай на 7 юли.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР