Прокуратурата е извършила обиск в офиса на фирмата Смарт Системс

...
Прокуратурата е извършила обиск в офиса на фирмата Смарт Системс
Коментари Харесай

Обискиранa e фирмата, внедрила системата за разпределението на делата в съда

Прокуратурата е направила обиск в офиса на компанията " Смарт Системс 2010 ", която преди пет години внедри системата за инцидентно систематизиране на делата, заяви БГНЕС. Иззета е компютърната настройка, на която е направена система преди да бъде предоставена на Висшия правосъден съвет (ВСС).

Разследващите търсят и компютрите, на които системата е била поддържана, заяви Българска национална телевизия. Целта на изземването е да се направи експертиза по делото.

Преди седмица Висш съдебен съвет разгласява обобщение одита от въпросната Централизирана система за инцидентното систематизиране на делата в съдилищата.

Одитът е открил 23 уязвимости на системата, което би трябвало да е предстоящо за Висш съдебен съвет. Тя бе преправена небрежно през 2015 година, с цел да замести краткотрайно изцяло пробитата система " Лоу чойс ", която се ползваше към оня миг. Тогава основен прокурор беше Сотир Цацаров, само че дело за проблемите със инцидентното систематизиране не бе формирано.

Съдебният съвет се задейства едвам след налагане на мощен напън от Европейската комисия, тъй като инспекциите на " Лоу чойс " бяха посочили, че тя може да се манипулира без да оставя следи от безусловно всеки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР