Прокуратурата е допуснала сериозни пропуски в разследването си спрямо бившия

...
Прокуратурата е допуснала сериозни пропуски в разследването си спрямо бившия
Коментари Харесай

МФ на САЩ: Прокуратурата със сериозни пропуски в разследването срещу Пеевски по Магнитски

Прокуратурата е позволила съществени пропуски в следствието си по отношение на някогашния народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, който е глобен по световния закон " Магнитски ".

Това твърди Финансовото министерство на Съединени американски щати пред Окръжния съд за окръг Колумбия, където той апелира глобите, заяви " ".

" Българският профилиран прокурор не е имал достъп до доказателствените средства, въз основата на които OFAC е присъединила вашия клиент в листата ", написа OFAC в отговор до адвокатската фирма, която съставлява българския предприемач в зад Океана.

Така да вземем за пример " при определянето на това дали да повдигне наказателно обвиняване във връзка с присъединяване на Пеевски в схемата " Златен паспорт ", българската Специализирана прокуратура се основава основно на обстоятелството, че Пеевски и другият глобен българин Илко Желязков не попадат като публични чиновници в нито една от структурите, участващи в програмата за поданство, защото в отчета в детайли са разказани имената и длъжностите на лицата във всяка работа ".

От ОFAC припомнят, че в никакъв случай не са твърдели, че Пеевски или Желязков са работили непосредствено или обработвали документите за поданство, само че това " не анулира аргумента, че те са управлявали скица за подкупи, включваща програмата за поданство, посредством други хора ".

Американските управляващи означават, че прокуратурата е установила, че архивите на Съвета по поданство са унищожени през 2020 година по заповед на шефа на службата. Въпреки това, разясняват от OFAC, прокуратурата не е изразила " никакво безпокойствие по отношение на точността или пълнотата на информацията, получена от службата след унищожаването на съответните документи. "

" Както беше разисквано по-рано, съществуват основни разлики сред следствието на българската Специализирана прокуратура по наказателни обвинявания и следствието на OFAC във връзка с Пеевски, довело до включването му в листата на 2 юни 2021 година, в това число това, че следствието на наказателната виновност на Пеевски не е разполагало с информацията, употребена от Съединените щати като съображение за включване в листата. Нищо в отчета на българската Специализирана прокуратура не слага под подозрение източниците, употребявани от OFAC ", написа още в писмото до юристите на политика от Движение за права и свободи.

От писмото на американското финансово министерство излизат и нови доказателства за наложените наказания по " Магнитски ".

В него се твърди, че " OFAC откри спомагателни данни, които удостоверяват финансовите и бизнес връзки на Пеевски и Желязков.

Ето един подобен образец:

През 2018 година върховен български чиновник е назначен на високопоставена управителна служба под контрола на Желязков, с цел да се подсигурява, че Пеевски има преданост и надзор ".

Бившият народен представител от Движение за права и свободи беше глобен по световния закон " Магнитски " през юни 2021 година

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР