Прокуратурата даде подробности за убийството в София, в което бяха

...
Прокуратурата даде подробности за убийството в София, в което бяха
Коментари Харесай

Убийството в София: Жертвата е била връзвана и измъчвана, била подготвена за кремация

Прокуратурата даде детайлности за убийството в София, в което бяха забъркани имената на сина на някогашен финансов министър и на траурен сътрудник. Сигнал за изгубването на планове след това в могра умрял 49-годишен мъж е подаден от майка му на 5 януари.

Властите са съумели да заловен убийците единствено за час и половина. Образувано е досъдебно произвеждане.

Повдигнати са обвинявания на двама души - Александров и Кинов, за преднамерено ликвидиране. Впоследствие и на база събраните доказателства по делото те са привлечени като обвинени и за преднамерено ликвидиране, което по закон се санкционира с отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.

Предвид високата социална заплаха наблюдаващият прокурор е постановил задържане до 72 часа, само че към този момент е направено искане за задържането на двамата под стража.

Причина за гибелта на 49-годишния Кирил Русев са две в региона на торса и в региона на единия крайник, заяви заместник-градският прокурор и представител на СГП Христо Кръстев.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов изясни, че убитият е бил поканен в дома на един от причинителите.

„ На 4 януари жертвата е поканена в парцел на единия от причинителите, където той е бил завързван и унизен. След това са нанесени и двете огнестрелни рани, които предизвикват гибелта на мъжа ”, изясни Николов. „ Двете лица са тръгнали към Сърбия като са минали прес Стрезимировци. Трупът е бил открит на идващия ден квалифициран за кремация в морга, наета от един от причинителите. Този причинител е гробокопач по специалност, даже същият се беше опитал да кремира лицето чрез неистинен акт за гибел, възложен на погребалната организация. Действията ни, които бяха бързи, доведоха до откриването на натрупа на 49-годишния мъж ”, акцентира Любомир Николов.

Основната версия за убийството са финансови връзки. Изследват се няколко оръжия, само че към момента експертизите не са подготвени.

Припомняме, че Петър Александров е наследник на починалия някогашен финансов министър Стоян Александров, а другият мъж - Александър Кинов е притежател на погребална организация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР