Прокуратурата бе осъдена да плати 160 000 лева заради това,

...
Прокуратурата бе осъдена да плати 160 000 лева заради това,
Коментари Харесай

Осъдиха прокуратурата на 160 хил. лв. заради шесторния убиец Горския

Прокуратурата бе наказана да заплати 160 000 лв. поради това, че не е направила нужното да задържи рецидивиста Росен Ангелов-Горския. 

" Парите не са всичко на този свят. Те няма да ми върнат детето. Изпитвам обаче, въпреки и малко, задоволство от решението на съда, което удостоверява тезата, че прокуратурата не си е свършила работата и се е стигнало до това грубо закононарушение - ликвидиране на шестима души. " Това сподели Стефана Елисаветова, майка на 18-годишния Боби, един от шестимата убити в Нови Искър в новогодишната нощ на 2017 година

Жената завоюва дело на първа инстанция в Софийски градски съд за обезщетение от 160 хиляди лева от прокуратурата, която не е направила всичко допустимо да открие и приведе в пандиза рецидивиста Росен Ангелов-Горския, а 8 година по-късно той убива шестима души. Прокуратурата ще би трябвало да заплати и лихви, като цялата сума е към 240 хиляди лева

Очаква се прокуратурата да апелира решението пред Софийския апелативен съд.

Кървавата покруса тогава потресе цялата страна. В къща в Нови Искър да посрещнат 2018 година са се събрали Неделчо Юнаков на 41 година, приятелката му Кети Кюхова, майка й Еленка Бурджиева и 16-годишната й щерка Нанси с 18-годишния й другар Боби, както и синът на Неделчо - 20-годишният Георги.

Кети и Ангелов са имали връзка преди години, само че се скарали. В новогодишната нощ той решил да убие някогашната си и новия и другар. В двора е посрещнат от фамилното куче Нерон, което Горския убива с един изстрел. На първия етаж в къщата на фамилията вижда противника си за любовта на Кети - Неделчо, и сина му Георги.

Ангелов стреля в телата им с близо 15 изстрела и по един надзорен в главите им. После влиза в спалнята и стреля по легналата баба Еленка. Учениците Боби и Нанси чуват стреблата и пробват да се скрият на горния етаж. Ангелов открива и тях и ги убива с револвер " Берета ", 22-ри диаметър.

Убиецът събира гилзите, пробва да почисти къщата и да замаскира закононарушението, като мести труповете и ги поставя един върху различен. После ще се окаже, че Кети е убита от него малко по-рано, а тялото й е хвърлено в бунар наоколо.

Горския изчезва и се укрива цяла седмица. Телата на убитите са открити едвам на 2 януари 2018 година, а никой от съседите не е чул изстрелите в новогодишната нощ поради гърмежите от пиратки и фойерверки и саморъчно направения заглушител.

Ангелов е открит на 7 януари в изоставена къща в с. Луково. Откриват го след огромно търсене, прострелян в леглото, а до него имало таблет, от който е гледал детско порно.

Оказва се, че Росен Ангелов е разгласен за търсене преди години и е трябвало по това време да е в пандиза. Той е рецидивист с няколко присъди. Една от тях е за обезчестяване от 1998 година Последната му присъда 8 година затвор за блудничество с 11-годишно дете е влезнала в действие на 22 декември 2009 година Той обаче по този начин и не попада зад решетките, тъй като ловко се укрива. За да се стигне до потресаващото шесторно ликвидиране в първите минути на 2018 година

Ако по това време е бил в пандиза, нямало е да се стигне до кървавата баня, безапелационни са родственици на убитите. Ангелов е бил разгласен за търсене, а на 22 юни 2015 година за него е издадена европейска заповед за арест.

Искът на майката е за 200 хиляди лева, а Софийски градски съд реши тя да получи 160 хиляди лева плюс лихвите за нанесените й морални вреди от гибелта на момчето. " Ще внесем искане до Главния прокурор за търсене на наказателна отговорност от прокурора, който не е направил всичко допустимо и е останала неприведена в осъществяване присъдата на Ангелов. Това е несъблюдение на отговорностите и безучастие и има лична виновност ", добави юрист Димитров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР