Прокуратурата атакува незаконни според нея паяци и скоби, въведени от

...
Прокуратурата атакува незаконни според нея паяци и скоби, въведени от
Коментари Харесай

Прокуратурата влезе в борбата с административната тежест при паяците и скобите

Прокуратурата нападна противозаконни съгласно нея паяци и скоби, въведени от някои общини. Това стана след инспекция за правда на признати от общински препоръки разпореждания, с които се регламентират рестриктивните мерки, възбраните и глобите, свързани със прекъсването, престоя и паркирането на пътни транспортни средства, заяви пресцентърът на държавното обвиняване.

Към момента са подадени 23 митинги до административните съдилища срещу наредби, настоящи в общините Казанлък, Созопол, Шумен, Асеновград, Добрич, Монтана, Силистра, Кърджали, Велинград, Панагюрище и други

Според Закона за придвижване по пътищата службите за надзор могат да употребяват техническо средство за наложително задържане на пътното транспортно средство - така наречен скоби и да ползват насилствена административна мярка " пренасяне на пътното транспортно средство без знанието на притежателя ", която се прави посредством така наречен паяци. Това става при прецизно дефинираните в закона предпоставки.

Прокуратурата обаче е разкрила позволения, с които коли са вдигани с паяк при условия, които не съществуват в закона - при престояване на арестуваното със скоба транспортно средство в зоните за платено паркиране за време допълнително от платеното и други

Намерени са и наредби на общински препоръки, с които се регламентират сформира на административни нарушавания в несъгласие със Закона за придвижване по пътищата. Има и случаи на въвеждане на наказания в по-малък размер в съпоставяне със законовите - при нарушение на възбраните за паркиране в паркове, градини и зелени площи, както и на особено обозначени места, обслужващи хора с увреждания.

Открити са и общински наредби, уреждащи забрани за престой и паркиране в несъгласие с наредбите на закона, аргументира се прокуратурата.

" Ефектът от инспекцията е в подхванатите ограничения за премахване на незаконосъобразните административни тежести за жители и организации, както и за гарантиране на законосъобразността на санкционната активност на териториалните органи на властта ", се показва още в известието.

Проверката на прокуратурата продължава.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР