Прокуратура в Ню Йорк чрез съда поиска документи от фондацията

...
Прокуратура в Ню Йорк чрез съда поиска документи от фондацията
Коментари Харесай

Отново разследват Тръмп за плащане на порно актриса

Прокуратура в Ню Йорк посредством съда изиска документи от фондацията на Доналд Тръмп, свързани с заплащането на 130 хиляди $ на някогашната порно актриса Стефани Клифърд. Както бе обявено в четвъртък от в. " Ню Йорк таймс ". Вестникът се базира на лични източници. По този метод възобнови следствието, което завърши в средата на юли тази година.

Стефани Клифърд твърди, че сегашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп в предишното е влезнал в извънбрачна връзка с нея. Вестникът твърди, че прокуратурата има намерение да разбере дали представителите на управлението на групата сдружения са издали някакви подправени документи за превода на пари. Според източника на изданието, в случай че има такива записи, това би могло да заплаши създателите им с наказателно гонене.

Според юриста на фондацията на Тръмп - Марк Мукаиси, това следствие е опит за нанасяне на удар върху политическата власт на американския президент. " Използването на призовки за оръжие е просто метод за прилепяне на президента, неговото семейство и бизнес. Ще реагираме вярно ", съобщи юристът.

По-рано прокуратурата на американския щат Ню Йорк завърши следствието на данни за нарушаването от страна на членовете на управлението на фондацията за финансирането на акции. Съдията Уилям Поули подреди да бъдат оповестени редица проверяващи материали по отношение на претърсванията в дома на някогашния юрист на американския президент Майкъл Коен. " Разследването на държавното управление за нарушаванията към този момент е приключено ", сподели той.

През декември 2018 година Коен бе наказан на три години затвор за редица закононарушения, в това число укриване на налози, нарушение на разпоредбите за финансиране на акции, измами в банковия бранш и даване на погрешна информация на американските финансови институции. Нарушаването на разпоредбите за финансиране докара до корист със средства, отпуснати за предизборната акция. Тяхната част беше платена за безмълвие на две дами, които твърдяха, че Тръмп се е занимавал с извънбрачна спекулация с тях в предишното. Говорим за някогашната порно актриса Стефани Клифърд и някогашния модел Карън Макдугал. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР