Прокремълската пропаганда, която идва от президента Румен Радев е опасна

...
Прокремълската пропаганда, която идва от президента Румен Радев е опасна
Коментари Харесай

Георг Георгиев: Президентът иска упорито да ни дистанцира от ЕС и НАТО

Прокремълската агитация, която идва от президента Румен Радев е рискова и нездравословна за страната. Това съобщи в студиото на Българска национална телевизия някогашният зам.-външен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев.

" Президентът Радев желае настойчиво да се дистанцира от всичко което прави нашата страна - пореден и действителен сътрудник в НАТО и член в Европейски Съюз. Опитваме се да не се изразя прекомерно извънредно, тъй като считам, че българската политика няма потребност от това опълчване. Президентът обаче го прави осъзнато и преднамерено, и с избрана цел, тази прокремълска агитация, която излиза от него и неговата администрация, тъй като и свързани с него други представители упражняват подобен вид говорене, е доста рискова и нездравословна за страната ", сподели Георгиев.

И в случай че президентът, който би трябвало да е обединител на нацията и освен и да излъчва сигнали на най-високо равнище идващи от България, си разрешава по сходен метод да петни репутацията на страната ни - това към този момент не е проблем единствено на България, само че и в целия район в който желаеме да се разположим като фактор на непоклатимост, добави още Георгиев.

По-рано през днешния ден от президентството разпространиха позиция на президента по отношение на войната в Украйна. Според нея спорът сред Москва и Киев няма военно решение.

За идните избори

В ГЕРБ вървят към момента номинациите за общински съветници и кметове, сподели Георг Георгиев.

" Не бих се дистанцирал от изказване, че ще имаме личен претендент за кмет ", посочи той, само че не отхвърли изцяло, че е допустимо да бъде подкрепена кандидатурата на Вили Лилков повдигнат от предприемчив комитет.

С цялото ми почитание към проф. Лилков, работил съм с него, само че въпреки всичко смятам, че партията ни ще има и свои лица, сподели още Георги Георгиев.

По думите му, ГЕРБ-СДС не биха подкрепили кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София:

" Васил Терзиев не виждам коя демократична партия би го подкрепила, на база на неговото минало. Доста са въпросителните към потеклото и началото на бизнеса на този млад българин ".

По думите му, сигналите които излъчва Васил Терзиев били спорни.

Георг Георгиев разяснява и за какво ГЕРБ-СДС получи най-вече председателски места в парламентарните комисии през тази седмица.

" Партиите, които поддържат евроатлантическата политика на кабинета разумно избраха ръководителите на комисиите. ГЕРБ-СДС като първа политическа мощ считам, че е обикновено да вземе най-вече председателски места ", разяснява още Георгиев.

По думите на някогашният зам.-външен министър някогашният министър председател Бойко Борисов изцяло е заслужил позицията на ръководител на външната комисия към Народното събрание. Георгиев подсети, че България е покрила критериите за Шенген още през 2012 година. Технически обаче са сегашните проблеми, фактически свързани с границите и вътрешната политика. Според Георгиев това се е случило през последните две години.

" До края на годината считам, че може да бъдем пълновръстен член на Шенген на два стадия. Първо въздушно, след това морско и сухопътно ", сподели още Георгиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР