Прокоба тегне над ремонта на Околовръстното шосе в Пловдив! Вече

...
Прокоба тегне над ремонта на Околовръстното шосе в Пловдив! Вече
Коментари Харесай

Пореден фалстарт? Ремонтът на Околовръстното на Пловдив май пак се отлага

Прокоба тегне над ремонта на Околовръстното шосе в Пловдив! Вече 18 месеца 14-км трасе от пътя Пловдив- Асеновград до Пазарджишко шосе не може да приключи и стои ремонтиран до половината.

Преди два дни от Пътното ръководство и компанията реализатор „ Европейски пътища” показаха подготвеност, че ще започват последните два стадия от Околовръстното от 1 юли. Те бяха поели ангажимент до 30 септември пътят да е напълно ремонтиран до Автомагистрала „ Тракия”. Излизането на Има Такъв Народ от обединението и оставката на Гроздан Караджов обаче може да трансформират тези проекти.

„ Имахме подготвеност да стартираме на 1 юли и да го довършим, дружно с другите три плана, които ни разпоредиха от АПИ. Сега обаче нямаме никаква изясненост какво ще се случи на следващия ден. Нито дали ще ни платят парите, които ни дължат за осъществени дотук действия, нито новите реконструкции, както и настоящите спешните поправки. Надяваме се в околните дни да имаме изясненост, тъй като в действителност обстановката в страната е доста неясна”, съобщи шефът на „ Европейски пътища” Маргарита Попиванова пред TrafficNews. Компанията има контракт за настоящите поправки в Пловдивска област. През него сега се извършват дейностите по Карловско шосе и пътя Асеновград – Първомай, откакто се подписаха анекси с компаниите до края на септември. Дали обаче те ще продължат, ще стане ясно до дни.

„ Ще изчакаме още малко и ще решим какво да вършим. Надяваме се на контакт с страната. Утре строители ще има на двата стартирани обекта, само че дали по-късно ще е по този начин – не мога да кажа. Това са пътища, които всички жители употребяваме и са извънредно значими, само че ние сме комерсиална компания – не можем да работим без възнаграждение на труда и материалите, които влагаме”, сподели Попиванова.

Припомняме, че един от разногласията на съвещанието на Министерския съвет бе настояването на Има Такъв Народ на 1,3 милиарда лв., с които да се разплати на строителните компании. Част от средствата бяха и по договорите с „ Европейски пътища” за Пловдивска област.

Освен че Околовръстното няма да стартира, в случай че не се вземат ограничения, то и ремонтът на Карловско шосе ще спре. До момента работата е осъществена единствено в едното платно. Припомняме, че реконструкцията на Околовръстното стартира през февруари 2021 година, като планът бе спрян след втория му стадий – на кръстовището на Първенец и Коматево.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР