"Прокарват се в медийното пространство становища, че тази ваксина е

...
"Прокарват се в медийното пространство становища, че тази ваксина е
Коментари Харесай

Д-р Вълков с разкрития за страничните ефекти на ваксината и коя е най-безобидната

"Прокарват се в медийното пространство мнения, че тази ваксина е основана прекомерно бързо и няма задоволително време, с цел да се ревизира нейната успеваемост и страничните резултати. Това ненапълно е по този начин, само че хората би трябвало да знаят, че тази технология по основаването на имунизацията не е от през вчерашния ден. Технологията е известна на медицината още от 2008 година Сега се отдава опция да бъде основана ваксина тъкмо по този модел. Това е една от най-чистите ваксини, с която медицината разполага ", съобщи в свое тв изявление Д-р Трифон Вълков от Инфекциозна болница

"Страничните резултати се отключват на фона на един от стабилизаторите в състава на тази ваксина. Този стабилизатор е полиетилен гликол и се употребява и в доста козметични препарати, т.е. това не е нещо ново. Затова има странични реакции от време на време и при потреблението на такива козметики. Нежеланите реакции са зачервяване на мястото на поставената ваксина и повишение на температурата. Тези странични резултати не са типични единствено за тази ваксина, а при слагането на всяка друга ".

Категоричен е, че хора, които са прекарали вируса, могат да не се имунизират шест месеца след оздравяването си. "Не че в случай че си слагат тази ваксина ще има някакви нежелани резултати върху тях, а просто тази ваксина би послужила на някой, който към момента не е прекарал инфекцията. 6-8 месеца след превозване на инфекцията човек умерено може да си сложи ваксина ", добавя той.

"До средата на годината в България може би ще имаме избор от няколко ваксини. Няма метод да не се вкарат тук. Това е добре, тъй като хората ще имат избор. Плюсът при имунизацията 'Модерна " ще е това, че по-лесно може да бъде превозена и съхранена. Тя е малко по-стабилна и я прави по-удачна при избор. По-голяма част от сътрудниците са удобно разположение към тази ваксина и ще си слагат ваксина ", заключва той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР