Прокълнати реки, които носят смърт и се появяват аномални явления. В

...
Прокълнати реки, които носят смърт и се появяват аномални явления.
В
Коментари Харесай

Прокълнати реки, които носят смърт и се появяват аномални явления




Прокълнати реки, които носят гибел и се появяват аномални феномени. В света има доста необикновени места, където човек се усеща некомфортно, където постоянно се следят призраци или се появяват разнообразни аномални феномени. Тези места от време на време са към реки, които са изключително доста в Съединени американски щати. Първата ни спирка на тази обиколка на прокълнатите и призрачни реки стартира от щата Мейн, с река Сако (Saco River), в графство Оксфорд (Oxford). Всички поданици по места знаят, че над тази река лежи остаряло проклинание, което се демонстрира към 17 век (Zona666.com).



Всичко стартира с индианския водач – Скуандро, който имал брачна половинка и дребен наследник, а жена му чакала да роди и друго дете. Веднъж, през 1675 година, Скуандро и фамилията му вървели по крайбрежията на река Сако и се натъкнали на трима пияни британски моряци. Двама от моряците се нахвърлил върхи вожда, а третият сграбчил момчето и го хвърлил в реката. Предполага се, че той не е желал да убие детето, а единствено се опитал да потвърди мита, че всички индианци от дребни могат да плуват, само че момчето се удавило. В яростта си Скуандро наложил проклинание – река Сако да взима най-малко трима бели хора всяка година.



Въпреки, че няма публични отчети за статистиката на смъртните случаи в река Сако, легендите споделят, че от този момент, всяка година трима или повече души потъват и се давят в тази река. Често по изцяло непонятен метод. Например, в плитка вода, където тя даже не достигала до коленете. В щата Мейн се намира и река Алагаш, над която непрекъснато се следят НЛО и необикновени светлинни феномени. Те се следят на разнообразни места по реката. В щата Тенеси има река Улф Ривър, която има цяла “призрачна войска ”. Това е доста красива река, която се намира в на практика непокътнат регион на природата. Но, понякога призрачни и странни светлини мигат в дърветата по крайбрежията й. А по крайбрежието постоянно може да се видят едвам забележими призрачни силуети на доста бойци в старинни облекла. Тези призрачни бойци се скитат тук от няколко века. В Гранд Каньон (Grand Canyon) има място, наречено Бляк Тейл, където тече потокът. Там непрекъснато се чуват звуците на призрачни военни барабани, очевидно от ерата на Гражданската война или Войната за самостоятелност. Също по този начин, тук хората виждат сенки, едвам забележими в мрака на нощта. Летовниците по тези места постоянно се оплакват от кошмарите, в които са сънували.



В щата Орегон (Oregon) тече река Рог (Rogue River), на брега на която има място, наречено Батъл Бар (Battle Bar). Тук, през 1856 година, е имало огромна борба сред американската кавалерия и индианците от племето Такелма (Takelma). Много индианци и бели починали освен това кръвопролитие. Оттогава, даже единствено да си на това място не е безвредно. Четете още: Разказ на наш четец: В нашата къща се случват необикновени неща! Има легенда за човек на име Боб Фокс, който пренебрегвал всички суеверия и построил на това място огромна къща, в която желал да направи хижа за риболовци. Но скоро, някой го заклал в личната му къща. По брега на река Рог се следят призраци, като полупрозрачни силуети на бойци. Сякаш те следят в далечината и се пробват да виждат индианците, които ги нападат от реката. Отиваме към Чикаго, където река тече под същото име. Именно тук, сред улиците на Кларк и ЛаСеле, на 25 юли 1915 година, се случва огромна покруса. Параходът „ Eastland “ потъва с 2572 души на борда. 844 пасажери умират, а всички здания по крайбрежията на това място били краткотрайно превърнати в складове за трупове, които вадили от реката.



И до през днешния ден, в доста от тези здания хората виждат призраци. Чувстват се неловко, заради чувството, че някой ги гледа, има проявления на полтъргайст, неочаквани студени пориви и така нататък



Мнозина считат, че такава всеобща и неочаквана гибел на стотици хора, оставя тъмния си отпечатък на това място и като че ли го е покрила с тъмна сила. Хора, които имат качества на екстрасенси даже не желаят да живеят или работят в тези домове.



Връщаме се назад в Орегон, до река Сънди (Sandy River), където хората необяснимо се давят. А тези, които съумяват да избегнат гибелта описват, че внезапно са усетили нещо, което ги хваща за краката и ги дърпа в дълбините. Тук се следят също призраци. Друг чудноват локален феномен е доста необикновена мъгла, която “виси ” над водата. Има истории на очевидци, които персонално са видели нещо извънредно в тази река. Представяме ви един от тях: “Веднъж с приятеля ми Дилън се разхождахме по брега през нощта и хвърляхме камъни в река Сънди. И когато се канех да хвърля още един камък в реката, замръзнах, тъй като видях човешка фигура, излизаща от реката, като че ли изтъкана от мъгла. Тя се помръдна, само че аз не видях краката й. Долната част на тялото й завършваше над коленете. Тя се приближи доста покрай нас и внезапно изчезна. С Дилън просто се спогледахме и бързо се върнахме до колата. Не знам какво видяхме … Но, тази река лишава няколко живота всяка година. Смъртта на тези хора наподобява доста странна, като че ли те са влачени под крайбрежната канара. ”
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР