Производството в Еврозоната се разширява с най-бързите си темпове от

...
Производството в Еврозоната се разширява с най-бързите си темпове от
Коментари Харесай

Германия форсира скок на промишленото производство в Еврозоната

Производството в Еврозоната се уголемява с най-бързите си темпове от повече от две години насам с помощта на мощния напредък в Германия, а рязкото повишение на комерсиалните обеми помага за изваждането на стопанската система от рецесията, в която я потопи ковид.

Продукцията, новите поръчки и увереността в вероятностите за бизнес се усъвършенстват, съгласно изследване на IHS Markit, представено от Bloomberg. В същото време фирмите в района продължиха да редуцират работни места, което е знак за песимизъм, че настоящият ритъм на възобновяване може да бъде непокътнат. След внезапен първичен отскок след края на локдауна, скоростта на напредък в Европа в последно време се забави, като повторното увеличиване на новозаразените в редица европейски страни с началото на есенния сезон повишава риска от повече ограничавания за пътешестване и придвижване. Експертите на ЕЦБ чакат икономическото възобновяване да продължи, само че в това време и предупреждават, че напредъкът ще бъде муден и несиметричен във всички 19 страни от валутния съюз.

Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) в индустрията за Еврозоната доближава 53,7 пункта през септември от 51,7 през предходния месец, в сходство с предварителните стойности. При услугите PMI показателят обаче се свива осезаемо до 47,6 пункта от 50,5 пункта месец по-рано. Така той пада под прага от 50 пункта, който разделя свиването от разширението.

Германия носи около половината от облагите в промишлеността на Еврозоната през септември. Производствената активност бележи уголемение с по-умерени темпове в останалата част от района и е в застой в Гърция и Ирландия. Предвид обстоятелството, че страните от Южна Европа носят тежестта на пандемията, както и несигурните вероятности, „ би трябвало да поддържаме доста количество парични тласъци, до момента в който реализираме солидно възобновяване “, съобщи в четвъртък членът на Управителния съвет на ЕЦБ Пабло Ернандес де Кос. „ Готови сме да калибрираме към този момент въведени ограничения или да въведем нови ограничения, в случай че е належащо “, добави той.  

Секторите отвън индустрията в Еврозоната не престават да изпитват компликации. Доставчиците на услуги, изключително в хотелиерския и ресторантьорския отрасъл, понасят вредите от новите рестрикции за обществени събирания, въведени за ограничение разпространяването на вируса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР