Производството на в Обединеното кралство е спаднало с 41,5% през

...
Производството на в Обединеното кралство е спаднало с 41,5% през
Коментари Харесай

Производството на коли във Великобритания спадна до ниво от 1982 година

Производството на в Обединеното кралство е спаднало с 41,5% през септември по отношение на същия интервал на предходната година до 67 169 бройки, най-ниското равнище от близо 40 години. Това сочат данни, оповестени в четвъртък от Британското сдружение на производителите и търговците на коли (SMMT), представени от националния всекидневник The Times.

Възстановяването на промишлеността към момента е възпрепятствано от прекъсване на производството, породено от продължаващия световен дефицит на полупроводници и спада в търсенето заради пандемията от COVID-19, означават от SMMT, съобщи организация Фокус.
 Недостиг на медицински личен състав и водачи в Германия Недостиг на медицински личен състав и водачи в Германия
Германия може да се сблъска с проблемите, които изпитва Обединеното кралство, а точно с дефицит на храна и гориво, заради липса на пе...

Проучване на организацията демонстрира, че заради световния дефицит на микросхеми, намалелите поръчки, възходящите разноски и забавянето на логистиката в Обединеното кралство, повече от 80% от автомобилните производители са понесли съществени вреди. Към днешна дата спомагателните разноски за веригите за доставки са достигнали 2,4 милиарда лири и тези средства, както акцентират специалистите, е малко евентуално да бъдат възобновени.

По-голямата част от членовете на SMMT (53%) считат, че сложната обстановка в тази област може да се резервира до третото тримесечие на 2022 година Повече от една трета от фирмите желаят в тази връзка да вкарат по-кратък работен ден.

Въпреки актуалните провокации обаче, производството на най-новите хибридни и електрически транспортни средства продължава да „ чупи “ върхове. През септември делът им нараства до 32,3% (21 679 броя) от всички създадени коли. От януари тази година 158 710 от тези коли са напуснали английските конвейери.

Според Майк Хейвс, основен изпълнителен шеф на SMMT, през септември „ тревожната наклонност от последните три месеца продължи “. Британските производители на коли „ не престават да се борят с следствията от пандемията, дефицита на полупроводници, което води до прекъсване на производството “, сподели той. Ситуацията се утежнява от спиранията във веригата за доставки, дефицита на умения и високите разноски за сила, добави Хейвс.
 Вдигат минималната заплата във Англия Вдигат минималната заплата във Англия
До 2 млн. британци ще получат покачване на възнагражденията си вследствие на повдигане на минималното възнаграждение на Острова. Минималното...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР