Производството на поръчаните от България американски бойни самолети F-16 е

...
Производството на поръчаните от България американски бойни самолети F-16 е
Коментари Харесай

В САЩ са започнали производството на F-16 за България

Производството на поръчаните от България американски бойни самолети F-16 е почнало в Съединени американски щати, оповестиха от американските Военновъздушни сили. Освен за България, индустриалната линия ще създава изтребители за Бахрейн, Словакия, Тайван. 

В известието на американските Военновъздушни сили се показва, че първите F-16 ще да излязат от индустриалната линия през 2022 година Но не се показва коя страна ще получи първа машините. 

България чака първите шест машини да бъдат доставени през 2023 година Други два F-16 ще останат в Съединени американски щати за образование на българските водачи, което тече и сега, и техническия състав. През 2019 година страната ни заплати вкупом два милиарда и двеста милиона лв. за самолетите.  В известието на американските Военновъздушни сили е посочено, че производството се чака да се усили след първата година. България сега приготвя инфраструктурата на летище „ Граф Игнатиево “. 

На стадий диалози е доставката на нови осем машини. Преди месеци стана ясно, че страната ни ще упорства новите осем машини да бъдат плащани разсрочено. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР