Производството на електроенергия в България се е повишило с 11.43%

...
Производството на електроенергия в България се е повишило с 11.43%
Коментари Харесай

Производството на ток у нас е скочило с 11,43% през първото полугодие

Производството на електрическа енергия в България се е повишило с 11.43% за интервала 1 януари 2021 година - 29 август 2021 година по отношение на същите шест месеца на 2020 година, съобщи БНР.

Това демонстрират последните оперативни данни на Електроенергийния систематичен оператор (ЕСО) за енергийния баланс на страната за първото полугодие.
 Бизнесът стачкува поради цените на електрическата енергия за промишлеността Бизнесът стачкува поради цените на електрическата енергия за промишлеността
На 26 юни представителните на национално ниво работодателски организации ще проведат декларирания митинг във връзка цените на електроен...

В същото време потреблението на електрическа енергия се е нараснало с едвам 4,85%, сочат още данните на ЕСО.

Разликата сред изнесения и тока от импорт през регистрирания интервал пък скача по отношение на първите шест месеца на предходната година със 74,19%, демонстрират данните.

Производството на ток от базови централи е повишено със 7,54% по отношение на същия интервал на 2020 година, до момента в който производството на електрическа енергия от ВЕЦ-ове е скочило с 61,68%.

Електропроизводството от ВЕИ в преносната мрежа пък се е свило за посочения интервал с 6,7%, до момента в който това в разпределителната мрежа е спаднало с 2,58%.

Още от ИКОНОМИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР