"Производството на електроенергия от възобновяеми източници все повече се превръща

...
"Производството на електроенергия от възобновяеми източници все повече се превръща
Коментари Харесай

Използването на биомаса е част от зелените практики на предприятието: Топлофикация Враца

"Производството на електрическа енергия от възобновими източници от ден на ден се трансформира в подобаваща опция на към този момент съществуващите начини и практики в промишлеността, както по света, по този начин и в България. Поради тази причина, през последните 10 години ние добавихме биогорива в горивния микс. Биомасата се образува от останки от растителни култури.

Тя е подобаващ естествен запас за приемане на сила. Също по този начин се причислява към възобновимите енергийни източници, тъй като като естествен артикул непрестанно се възвръща.

Биомасата е употребена процедура в европейските топлофикационни предприятия, тъй като не замърсява околната среда и за това се смята за източник на зелена сила. С този план ние подобряваме качеството на въздуха в града и съумяваме да задържим цената на топлинната сила на фона на фрапантното нарастване на въглеродните излъчвания и природния газ. За нас като сдружение биогоривата ще оказват помощ отсега нататък да бъдем по-енергийно самостоятелни от покачването на цените на „ синьото гориво “.

„ Внедряването на биомасата в производството на сила способства за екологичното и икономическо развиване на „ Топлофикация Враца “. За нас като Дружество биогоривата ще оказват помощ да бъдем по- енергийно самостоятелни от покачването на цените на природния газ. Добавянето на биомасата в горивния микс спомага за екологичното и икономическо развиване и на града ни. Клиентите получават „ зелена “ сила на налична цена.

В изискванията на енергийна рецесия потреблението на биомаса придобива още по-голямо значение точно поради по-ниския разход на средства при нейното оползотворяване. Той играе избавителна роля във време, когато цените на силата се усилват фрапантно. “, съобщи инж. Михайлов. Той акцентира, че за тях е значимо да обезпечат екологично отопление на клиентите си и по едно и също време да дадем своя принос за по-чист въздух за врачани. Според него насърчаването на потреблението на биогорива играе значима роля в достигането на задачите на Европейска комисия за съкращаване на нездравословните излъчвания. "Освен екологичния резултат, събирането и оползотворяването на дървесината понижава заплахата от възникването на пожари. ", добави инж. Михайлов.

Директорът на "Топлофикация Враца " изясни, че за биомаса се одобряват всевъзможни видове плява, както и люспи и пелети от ориз, слънчоглед и така нататък Нейни преимущества се явяват и относително по-ниската цена, неголямата инвестиция, обвързвана със основаването и употребата на сходна станция. Насърчаването на потреблението на биомаса играе значима роля и в достигането на задачите на Европейската комисия във връзка с климатичните промени. ", съобщи инж. Михайлов. Той даде за примерводещи европейски страни като Финландия и Швеция, които мощно разчитат на биомасата.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР