Производството на биометан в Европа не може да бъде увеличено

...
Производството на биометан в Европа не може да бъде увеличено
Коментари Харесай

В Европа няма как бързо да се увеличи производството на биометан

Производството на биометан в Европа не може да бъде увеличено внезапно в къси периоди, предизвести основният изпълнителен шеф на датската компания " Нейчър енерджи " (Nature Energy) Оле Хвелплунд в изявление за английския вестник " Файненшъл таймс ", представено от Българска телеграфна агенция.

Европейският съюз (ЕС) възнамерява производството на биометан да бъде нараснало повече от два пъти, с цел да бъде понижена зависимостта от доставките на съветски природен газ.

" За да увеличите производството, би трябвало да построите повече фабрики за биометан. Това обаче няма да стане още през лятото. Необходимо е известно време ", съобщи Хвелплунд пред " Файненшъл таймс ". Той сподели, че ще бъдат нужни две години, с цел да може производството да бъде увеличено доста.

" Трябва да открием подобаващи места, на които да построим заводите, както и в съкратени периоди да получим нужните разрешителни ", изясни Хвелплунд.

" Нейчър енерджи " е най-големият производител на биометан в Европа. Официален представител на Европейската комисия съобщи, че увеличението на производството на биометан до 3,5 милиарда куб. метра не е наложителна цел, а " по-скоро съставлява оценка на това, което може да бъде реализирано ", напомня " Файненшъл таймс ".

Биометанът е артикул, който е химически еднакъв с природния газ, само че се получава при следено разграждане на скотски и промишлени боклуци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР