Производството на автомобилната индустрия в Турция се е увеличило с

...
Производството на автомобилната индустрия в Турция се е увеличило с
Коментари Харесай

Автомобилната индустрия на Турция бележи рекорди

Производството на автомобилната промишленост в Турция се е нараснало с 6% през първите 11 месеца по отношение на миналата година до 1,2 млн. автомобила, сочат данни на Асоциацията на автомобилните производители (OSD).

Производството на леки коли на локалните компании се е нараснало с 2% спрямо интервала януари-ноември 2021 година до 717 368 единици, до момента в който производството на лекотоварни коли е повишено с 13% на годишна база.

Степента на потребление на потенциала в автомобилната промишленост е 68%, като потреблението на потенциала в сегмента на леките коли и лекотоварните коли е 68%, а в сегмента на товарните коли - 90%.

Приходите от експорт на локалната автомобилна промишленост се усилиха с 5% на годишна база през интервала януари-ноември до 876 187 автомобила. Продажбите на леки коли за задгранични пазари набъбнаха с 0,4%, а нарастването на износа на лекотоварни коли е 12% по отношение на първите 11 месеца на 2021 година Износът на трактори също бележи годишно нарастване от 11%.

През интервала януари-ноември 2022 година делът на автомобилния бранш в общия експорт на Тюркия е 12 %, което го прави втората по величина експортна промишленост.

По последни данни на Асамблеята на експортьорите Uludağ автомобилният бранш на страната е генерирал доходи от експорт в размер на 28,3 милиарда $ през първите 11 месеца на 2022 година, което съставлява нарастване с 5% по отношение на миналата година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР