Производството на атомна енергия в света през 2017 г. отбелязва

...
Производството на атомна енергия в света през 2017 г. отбелязва
Коментари Харесай

Производството на атомна енергия в света расте за пета поредна година


Производството на атомна сила в света през 2017 година отбелязва растеж за пета поредна година. Това се споделя в отчет на Световната нуклеарна асоциация (WNA), оповестява www.powermag.com. През предходната година направената електрическа енергия от АЕЦ е достигнала 2 506 тераватчаса, което е повече от 10% от световното търсене на електрическа енергия.

От всички 448 работещи атомни реактори, повече от половината са ситуирани в Съединени американски щати и Европа. В отчета се отбелязва, че нови страни се причисляват към атомната енергетика. В Бангладеш министър председателят Шейх Хасина публично означи началото на построяването на АЕЦ „ Рупур “ в края на ноември 2017 година Турция също публично стартира построяването на Първи енергоблок на АЕЦ „ Аккую “ през декември предходната година, макар че самото строителство на реактора стартира през април 2018 година

Китай продължава да господства на пазара на новостроящите се атомни реактори, като през 2017 година е присъединил в мрежата си три нови енергоблока и осъществя планове за 18 от всички 59 реактора по света, които са били в развой на създаване при започване на 2018 година, означават от WNA.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР