Производството на 1-нм чипове е близо, обещава Intel с нов

...
Производството на 1-нм чипове е близо, обещава Intel с нов
Коментари Харесай

До три години започва производство на 1-нм чипове


Производството на 1-нм чипове е близо, дава обещание Intel с нов софтуерен процес 
(снимка: Intel)

Технологиите за произвеждане на чипове приближават границата от 1 нанометър. Intel показа нов софтуерен развой и разгласи период за въвеждането му в серийно произвеждане – остават единствено три години.

Наскоро американският чипмейкър сътвори бизнес звено Intel Foundry и разкри нов софтуерен развой Intel 14A. Сега компанията разгласи още по-тънък развой за правене на чипове – Intel 10A.

Името подсказва, че това е 1-нанометров софтуерен развой. Анализаторите на промишлеността напомнят, че самата компания дефинира своя софтуерен развой Intel 7 като 10-нанометров, а Intel 4 като 7-нометров. Това обаче не значи, че сходно съответствие ще се резервира и в бъдеще.
още по темата
Intel възнамерява да стартира всеобщо произвеждане на чипове съгласно стандартите Intel 10A до края на 2027 година Досега компанията съвсем постоянно имаше проблеми с усвояването на нови софтуерни правила, само че наподобява този път ще се вмести в крайните периоди.

Към момента към момента няма механически детайлности за новия софтуерен развой. Още по-неясно е кои процесори първи ще се създават по стандартите на Intel 10A.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР