Производството и снабдяването с електричество на Украйна определи като най-важната

...
Производството и снабдяването с електричество на Украйна определи като най-важната
Коментари Харесай

Зеленски посочи приоритетите на Украйна за 2023 г.: Да подобрим противовъздушната отбрана

Производството и снабдяването с електричество на Украйна дефинира като най-важната задача за страната за идната година президентът Володимир Зеленски и уточни, че приоритет за 2023 година ще бъде и усъвършенстването на украинската противовъздушна защита, предава БНР.

Президентът Зеленски посочи, че ще бъдат нужни време и доста старания за реализирането на тактиката за обезпечаване доставките на електрическа енергия.

Той означи също, че подобряването на украинската противовъздушна защита ще бъде гаранция освен за Украйна, само че и за цяла Европа.

Десетки селища на фронтовата линия в Донецка, Запорожка и Херсонска област остават под обстрела на съветската артилерия. Атакувани са региони в източната Харковска област и на север, при Чернигов.

От 24 февруари до момента Украйна е привлякла повече от 31 милиарда $ от интернационалните сътрудници, заяви министър председателят Денис Шмигал. Той уточни, че държавното управление е съумяло да резервира стабилността във финансовата, банковата и икономическата област.

Шмигал акцентира, че стратегическата цел на Киев е да извърши критериите за участие в Европейския съюз още до края на 2024 година.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР