Производителят Nvidia е на крачка от най-голямата сделка в историята

...
Производителят Nvidia е на крачка от най-голямата сделка в историята
Коментари Харесай

Nvidia е близо до най-голямата сделка в историята си

Производителят Nvidia е на крачка от най-голямата договорка в историята си. Производителят на графични ускорители и процесори ще придобие израелската Mellanox Technologies против $7 милиарда, настояват Reuters и Bloomberg, цитирайки свои източници. Компанията със седалище в Санта Клара, Калифорния е спечелила конкуренцията с Intel, която също е имала интерес от компанията.

Mellanox, която има наличие и в Израел, и в Съединените американски щати, работи в региона на производството на чипове за центрове за данни. Компанията има скъпа технология, която се употребява за ускорение на преноса на информация сред сървърите.

Nvidia получава една трета от приходите си точно от услуги, свързани с центрове на данни. Навлизането още по-дълбоко в този бизнес ще разреши на компанията да понижи зависимостта си от видео игрите и съпъстващата ги промишленост

При затварянето на пазарите в петък пазарната капитализация на Mellanox бе $5,9 милиарда. След излизане на новината, акциите ѝ потеглиха внезапно нагоре и натрупаха 66 % от дъното, постигнао през октомври.

През януари Nvidia, която има пазарна капитализация от $91 милиарда, понижи прогнозите си за приходите през четвъртото фискално тримесечие с половин милиард $ поради едва търсене на видеокарти в Китай и по-ниски от предстоящите продажби в центровете за данни.
 Криптомахмурлукът на Nvidia
Криптомахмурлукът на Nvidia

Акциите се сринаха с 18 процента
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР