Производителят не предоставя конкретна информация за използването на безпилотния летателен

...
Производителят не предоставя конкретна информация за използването на безпилотния летателен
Коментари Харесай

С нови полски полски дронове-камикадзе ”Warmate” Украйна ще громи Z армията

Производителят не дава съответна информация за потреблението на безпилотния летателен уред Warmate в Украйна, само че WB Group твърди, че продуктите ѝ са се потвърдили на бойното поле. Военният откривател Арслон Ксудоси неотдавна разгласява фотоси на ударния дрон Warmate. Той твърди, че фотосите са направени точно в Украйна. Освен това полското издание за защита Defence24 заяви, че Украйна има на въоръжение муниции Warmate.

В същото време още през 2017 година на ревюто за отбранителна индустрия MSPO-2017 бе обявено, че украинската компания Spetstekhnoexport е подписала контракт за закупуване на партида безпилотни муниции за бомбардировачи Warmate за ВСУ. Още през 2021 година беше обявено, че WB Group е доставила огромна партида Warmate на неназован задграничен клиент.

Дронът съставлява композитен високолетящ аероплан с V-образен край, оборудван с електрически мотор. Безпилотният летателен уред се изстрелва благодарение на портативна пневматична пускова установка. Управлява се и се насочва от оператор. Радиусът на деяние на комплекса е 10 км, продължителността на полет – 30 минути, оптималната скорост – 150 км/час, оптималната височина на полета – 500 м при естествена височина на полета 30-200 м. Максималното тегло на системата при политане е 4 кг, като тя може да бъде оборудвана с разнообразни типове бойни глави с тегло на гърмежа до 800 грама. Когато нападна, дронът се доближава към задачата, като доближава оптималната скорост от 150 км/ч. Операторът управлява офанзивата благодарение на подобаваща оптика и може да прекъсне задачата по време на ударната маневра, като издаде команда за връщане в базата, написа още Kaldata.com.

През 2016 година основаната в Чернигов компания Cesara купува от Полша Warmate и лиценз за серийното му произвеждане. Впоследствие компанията тества дрона. Украинското му име е Falcon.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР