Производителят на ваксини Moderna заведе дело срещу конкурентите си Pfizer

...
Производителят на ваксини Moderna заведе дело срещу конкурентите си Pfizer
Коментари Харесай

Мегадело във фармацевтичната индустрия: Защо Moderna съди Pfizer и BioNTech?

Производителят на ваксини Moderna заведе дело против съперниците си Pfizer и BioNTech, потвърждавайки, че неговите съперници копират новаторска технология, която Moderna е създала години преди пандемията от COVID-19, оповестява New York Times.

Твърдението за нарушение на патенти слага началото на продължителна и скъпа правосъдна борба сред фирмите зад коронавирусните ваксини, които са избавили милиони животи по света и разсъниха очаквания за бъдещи медицински артикули, употребяващи сходна осведомителна РНК или иРНК технология.
 Всяка секунда Pfizer, BiоNTech и Moderna печелят по $1000
Всяка секунда Pfizer, BiоNTech и Moderna печелят по $1000

Това излиза наяве от разбор въз основа на калкулации върху докладите на фирмите

Експерти споделиха, че правосъдният спор на Moderna, без значение от изхода му, е малко евентуално да попречи на достъпа до Covid ваксини или да спре развиването на артикули на иРНК. Но резултатът може да диктува това дали Pfizer или Moderna ще управляват и печелят повече от мощната и доходоносна здравна технология.

В две правосъдни каузи, заведени в петък Moderna твърди, че Pfizer и неговият сътрудник в създаването BioNTech са нарушили три патента, които Moderna е подала сред 2011 година и 2016 година, свързани с нейната mRNA технология. Едното дело е заведено в Окръжния съд на Съединени американски щати в Масачузетс, където е основана Moderna, а другото е в Германия, където се намира BioNTech.

Джерика Питс, представител на Pfizer, съобщи, че Pfizer и BioNTech са " сюрпризирани от правосъдния спор " и " остават уверени " в тяхната интелектуална благосъстоятелност. От BioNTech оповестиха в изказване, че " работа ни е истинска и ние пламенно ще се пазиме против всички обвинявания за нарушение на патенти ".
 Moderna, Pfizer и BioNTech мога да завоюват $32 милиарда от имунизациите си през 2021-а
Колко ще завоюват Moderna, Pfizer и BioNTech от имунизациите си против COVID-19?

Pfizer ще успее да завоюва в допълнение още $9,3 милиарда от продажбата ѝ през 2022 и 2023 година

Кристофър Ридли, представител на Moderna, сподели, че компанията ще остави размера на компенсацията за съдилищата и че няма да дава оценка. Но Джейкъб С. Шеркоу, специалист по биотехнологично патентно право в Юридическия лицей на Университета на Илинойс, пресметна, че в случай че правосъдният спор на Moderna успее, Pfizer може да бъде заставен да заплати десетки милиони долари обезщетение - дребна част от общите продажби на своята ваксина против Covid, която доближи рекордните 36,8 милиарда $ през 2021 година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР