Производителят на трансмисии ZF предоставя софтуер CubiX, за да навлезе

...
Производителят на трансмисии ZF предоставя софтуер CubiX, за да навлезе
Коментари Харесай

ZF влиза в софтуерния бизнес

Производителят на трансмисии ZF дава програмен продукт CubiX, с цел да навлезе на пазара на електрически транспортни средства.

ZF Group пуска на пазара първия си чисто софтуерен артикул, защото се стреми да се утвърди като главен състезател на бързо развиващия се пазар на авто програмен продукт.

Продуктът, наименуван CubiX, управлява всички функционалности на шасито на автомобила, в това число прекъсване, ръководство на предната и задната ос, дейна стабилизация при наклоняване и електрическо задвижване. По този метод софтуерът може да обезпечи по-плавно ускоряване и по-прецизно ръководство, съобщи доставчикът в известие за медиите.

CubiX дебютира в Lotus Eletre, напълно електрически кросоувър, създаден от английската марка спортни коли. ZF чака да сложи CubiX и в други коли през тази година, обявиха от компанията.

Дебютът на софтуера е значим за ZF. Немският снабдител на трансмисии, артикули за ходова част и други обичайни автомобилни елементи се стреми да завоюва забележителен дял от растящия пазар. 

Значението на автомобилния програмен продукт се ускорява с дебюта на десетки електрически модели и въвеждането на коли с все по-усъвършенствани системи за подкрепяне на лидера, както и с развиването на технологиите за свързани транспортни средства.

Стартирането на пазара е „ значима насочна точка “ за ZF, защото тя се стреми да се трансформира и да стане главен снабдител в бъдещата автомобилна промишленост, доминирана от електрически автомобили и програмен продукт, сподели говорителката на ZF Ан Милър.

„ Очакваме софтуерът да бъде основна част от нашия бизнес отсега нататък “, сподели тя в имейл до Automotive News. „ Ние използваме нашия изчерпателен опит в региона на хардуера и го съчетаваме със софтуера, с цел да предложим нови функционалности, които усъвършенстват сигурността, успеваемостта и комфорта в [целия] набор от мобилни, пътнически, търговски, морски и индустриални и други приложения. “

Доставчикът е спрял да създава решения, които са директно свързани с моторите с вътрешно горене, и вместо това влага съществено в своята линия за електрически автомобили, асистенти на лидера и програмен продукт. 

Миналата година той подписа съглашение с виетнамския производител на електрически транспортни средства VinFast, с цел да му даде усъвършенствана система за подкрепяне на лидера. В края на 2022 година ZF има подготвеност за поръчки на стойност към 26 милиарда $ за бизнес, обвързван с плъг-ин хибриди и напълно електрически транспортни средства.

ZF съобщи, че нейният програмен продукт CubiX е съчетаем с амортисьорите, спирачките и ръководството на задната ос, без значение от производителя или дизайна, което дава еластичност на производителите на коли. Софтуерът може да бъде надграждан и посредством актуализации по въздуха.

Доставчикът е създал софтуера в предприятия в Германия, Чешката република, Румъния, Англия, Индия и Китай.

Компанията се подрежда на 3-то място в листата на Automotive News на 100-те най-големи международни снабдители, като през 2021 година продажбите на части за автомобилните производители в международен мащаб ще възлизат на 39,3 милиарда $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР