Производителят на термопанели край Пловдив отчита над 875% увеличение на

...
Производителят на термопанели край Пловдив отчита над 875% увеличение на
Коментари Харесай

"Европан" порасна близо 10 пъти за една година

Производителят на термопанели край Пловдив регистрира над 875% нарастване на оборота за 2021 година поради мощното търсене. С поддръжката на гръцкия притежател Kamaridis новият цех бързо заема позиции на пазара и незабавно излиза на облага. Компанията към този момент възнамерява идващото си уголемение, като ще добави нови артикули към листата си. #3 в главната ранглиста и водач в бранш " Метали " Визитка Име: " Европан " Сектор: Метали, произвеждане на панели Създадена: 2018 година Собственици: Kamaridis (80%), " Фригопан " (20%)
Със скок над 875% на приходите производителят на термопанели " Европан " остава на практика без конкуренция в бранша на металообработката и справедливо се подрежда. Макар че мощният растеж ненапълно се дължи на това, че 2021 година е първата цяла година, през която предприятието в пловдивското село Царацово работи, компанията бързо заема позиции на пазара. За това оказват помощ както дейното строителство и огромното търсене, по този начин и поддръжката от мажоритарния притежател -. Нещо повече - компанията незабавно съумява да излезе на облага, а към този момент възнамерява и в допълнение уголемение. Бизнесът в България

" Европан " е част от гръцката фамилна компания Kamaridis GlobalWire, която има 5 завода в Гърция за металообработка и произвеждане на панели. Като миноритарен акционер в българското сдружение с 20% взе участие и локалният сътрудник " Фригопан ", който от години работи като търговец на Kamaridis.
Реклама
Компанията стартира построяването на завода си в Царацово през 2018 година, където купува 65 дка имот. По думите на комерсиалния шеф Ефстратиос Йоану пандемията доста е усложнила строителството, само че в последна сметка предприятието е приключено и пуснато през септември 2020 година Инвестицията е към 35 млн. лева

Предприятието създава сандвич панели от полиуретан и минерална вата, които се употребяват за строителство на складови халета, промишлени и селскостопански здания, спортни и публични зали и други Продуктите са предопределени главно за българския пазар, само че има продажби също в Сърбия, Косово и Македония. " Заради транспортните разноски не изнасяме надалече, само че сме имали поръчка и в Канада ", сподели Йоану.
Предприятието създава сандвич панели за строителството Фотограф: Европан
Около 60% от продукцията се продава през търговци, само че компанията работи също със строителни компании, а от време на време и непосредствено с вложители. Фокусът обаче е върху търговците, като за момента " Европан " има сътрудници в половината от страната, а задачата е мрежата да покрие и другата част. " Търговците, които поддържат панели на склад и продават на дребно, са значими за нас, тъй като при тях има непрекъсната консумация. Иначе може да имаме огромен план, само че като го произведем, не знаем по кое време ще има още веднъж ", изясни Йоану. Добра основа

С големия си растеж през предходната година " Европан " доближава оборот 23.6 млн. лева За мощните резултати значима заслуга има притежателят Kamaridis. Освен с 30-годишния си опит в производството гръцката компания е помогнала и с първите клиенти, като е трансферирала на " Европан " свои поръчки за България, спестявайки по този метод транспортни разноски. " На процедура ние не започнахме от нулата, имахме основа ", сподели Йоану.
Реклама
По думите му компанията следва закостенял метод - влага там, където има продуктивност, само че прави деликатни крачки. Освен това философията на Kamaridis е, че положителната облага стартира от положителното пазаруване. " Когато купуваш размер, получаваш по-ниска цена и от там започваш да изграждаш облагата - освен от продуктивност или от това какъв брой скъпо ще продадеш продуктите си ", изясни Йоану. Това е помогнало и на " Европан " да регистрира 3.9 млн. лева облага още в първата си година.

" Заради покупките, които направихме в началото, поради огромната продуктивност на автоматизираните линии, които имаме, и дребното личен състав това, което продадохме, го продадохме с облага ", сподели той. А положителното качество на продуктите е убедило клиентите, че могат да се доверят на предприятието и да стартират да купуват постоянно. Така макар конкуренцията (в страната има още два производителя на панели - в София и в Плевен - бел. авт.) " Европан " сполучливо завзема своя дял от пазара. " Целта ни е да продаваме качествени артикули, а не да сме най-евтините ", посочи Йоану.

Производството значително е автоматизирано, което понижава риска от неточности и обезпечава по-голяма успеваемост, само че все пак дефицитът на хора е проблем. " Ние сме 30 души, не сме доста, само че ни трябват още 10, тъй като желаеме да увеличим производството, и не можем да ги намерим. Даваме повече от междинното на пазара, само че никой не идва даже за изявление ", споделя Йоану. Динамичен пазар
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР