Производителят на телефоните iPhone - Apple отхвърли като неоснователни обвиненията,

...
Производителят на телефоните iPhone - Apple отхвърли като неоснователни обвиненията,
Коментари Харесай

Apple отхвърли антитръстовото обвинение на ЕС

Производителят на телефоните iPhone - Apple отхвърли като неоснователни обвиняванията, че е нарушил европейското законодателство в региона на конкуренцията, преди Европейската комисия да реши дали да наложи тежка санкция на американската компания, предава ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Наскоро " Файненшъл таймс " заяви, че Apple е изправен пред санкция от към 500 милиона евро (541 милиона долара) за нарушавания на законодателството на Европейски Съюз по отношение на конкуренцията. Европейската комисия има намерение да разгласи точната сума през март.

Антитръстовият спор преглежда въпроса дали Apple, като оператор на магазина за приложения за iPhone и iPad,

е изкривила конкуренцията на пазара за стрийминг услуги на музика.

Най-големият снабдител на сходни услуги в света Spotify от години се оплаква, че Apple избира личната си услуга Apple Music и не разрешава на съперниците да оферират на потребителите на Apple различни варианти за поръчка и заплащане за музикални абонаменти.

Двете компании спорят дали сключването на заплатен абонамент посредством приложението Spotify може да бъде неразрешено от Apple, в случай че американският софтуерен колос не получава част от приходите.

Apple акцентира, че бизнесът на Spotify се е развил извънредно удобно, откогато е внесъл първата сходна тъжба в Европа - през 2013 година

С пазарен дял от 59 %, шведската компания към този момент е водач на пазара - задминавайки Amazon Prime Music, която има дял от 18 % и YouTube Music с 9 %. Apple е едвам на четвърто място с пазарен дял от 8 %.

Делът на Spotify при iPhone е даже по-висок, в сравнение с при устройствата с операционна система Android.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР