Производителят на тежкотоварни камиони DAF получи две награди за серия

...
Производителят на тежкотоварни камиони DAF получи две награди за серия
Коментари Харесай

Водороден камион на DAF с награда за за иновации

Производителят на тежкотоварни камиони DAF получи две награди за серия нови модели на нидерландската марка. Новото потомство камиони DAF XF, XG и XG+ завоюва наградата Международен камион на годината за 2022 година (International Truck Of the Year), а прототипът от новото потомство DAF XF Hydrogen, задвижван на водород, сграбчи премията за нововъведения (Truck Innovation Award). Престижните оценки бяха връчени от Хари Уолтърс, президент на DAF Trucks, по време на ревюто Solutrans Commercial Vehicle and Bodybuilder в Лион, Франция.

DAF XF Hydrogen разчита напълно на водород задвижването си. Получената от прототипа премия е самопризнание на производителите на камиони за забележителните им старания и вложения в нови технологии и прекосяване въглеродонеутрален превоз. Съгласно разпоредбите на състезанието, номинираните за премията би трябвало да бъдат транспортни средства с усъвършенствани технологии с общо тегло над 3,5 тона, оборудвани с различно задвижване или горивна система. В тази категория прототипът на DAF изпревари камиона GenH2 на Mercedes-Benz, задвижван също с водород и горивни кафези.

DAF XF Hydrogen завоюва членовете на журито с характерностите на ръководство, безпроблемното ускоряване и лесния за работа интерфейс човек-машина (Human- Machine Interface - HMI). Иновативният метод на DAF за различно задвижване и преход към чисти горива се възползва от динамичните качества на мотора с вътрешно горене, като в същото време подсигурява нулеви излъчвания на CO2. Тази иновация можe да играe значима роля в бъдеще, защото употребява към този момент добре открити и познати технологии, показват още членовете на интернационалното жури.
Новата гама DAF за тежкотоварен превоз на дълги дистанции XF, XG и XG+ пък стана Международен камион на годината, като изпревари съперници като Iveco T-Way за тежко строителство и второто потомство електрически камиони на Mercedes-Benz – eActros, също въведени на пазара през последните 12 месеца. Основен аршин за селекцията бе приноса на транспортните средства за ефикасността на автомобилния превоз, в това число софтуерни нововъведения, комфорт, сигурност, държание на пътя, горивна успеваемост, екологичност и общи разноски за владеене на камиона.
Новото потомство DAF XF, XG и XG+ не е непознато на българската аудитория. Моделите бяха показани на особено събитие в границите на извършеното в Пловдив през юни TRUCK EXPO 2021, когато производителят от Айндховен - първи от европейските производители на камиони - сподели транспортни средства, създадени съгласно новите разпореждания на Европейската комисия за масите и размерите. Нормативите са свързани с нови, по-високи условия за горивна успеваемост, сигурност и комфорт на лидера, което от DAF са трансформирали в печеливша тактика за новите си модели.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР