Производителят на спортни стоки Adidas AG ще престане да бъде

...
Производителят на спортни стоки Adidas AG ще престане да бъде
Коментари Харесай

Nike сменя Adidas в най-дългото футболно спонсорство на германския национален отбор

Производителят на спортни артикули Adidas AG ще престане да бъде спонсор на немския народен тим по футбол от 2027 година, заяви Германският футболен съюз (DFB). Фирмените три линии на Adidas участват върху еипите на немските футболисти от 1950 година Това е едно от най-дългите партньорства в историята на международния футбол, отбелязва Financial Times. Самата компания е учредена година по-рано.

Новият спонсор на немския народен тим ще бъде американската Nike Inc., която " предложи доста по-атрактивни финансови условия ", се споделя в изказване на DFB. Сумата на договорката не се разкрива. Договорът ще стартира през 2027 година и е годен за седем години. Nike ще спонсорира както мъжкия, по този начин и женския тим на страната. Германският министър на стопанската система Роберт Хабек заями, че мъчно може да си показа екипът на тима без трите ленти, като ги назова част от немската еднаквост.

Съгласно сегашния контракт Adidas ще продължи да доставя екипировка  за Европейското състезание през 2024 година и Световното състезание през 2026 година в Съединени американски щати, Мексико и Канада. Компанията неотдавна показа нов екип на националния тим, направен в розово. Германците в никакъв случай преди не са играли с розови тениски и новият артикул незабавно се трансформира в шлагер, оповестиха от компанията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР