Производителят на смартфони Huawei представи първия си автомобил по време

...
Производителят на смартфони Huawei представи първия си автомобил по време
Коментари Харесай

Основателят на Tesla направи първия автомобил на Huawei

Производителят на смарт телефони Huawei показа първия си автомобил по време на автосалона в Шанхай (Китай). Това е кросоувъра SF5 с хибридно задвижване, който е взаимна разработка с компанията Cyrus, а ще се продава под марката Seres. Продажбите стартир през лятото, като цените стартират от 33 350 $.
Историята на модела започва от 2017 година, когато китайската Chongqing Sokon Industry Group открива подразделението си за електрически автомобили SF Motors, чиято щаб-квартира е в Силициевата котловина. Сред ръководителите на плана е Мартин Еберхард, притежател на компанията InEVit, която китайците купуват. Еберхард в действителност е същинският създател на Tesla, който заема и поста общоприет шеф на компанията, преди да напусне след спор с Илон Мъск.


 Основателят на Huawei се надява Байдън да поправи стореното от Тръмп Основателят на Huawei се надява Байдън да поправи стореното от Тръмп
Ocнoвaтeлят нa Нuаwеі Тесhnоlоgіеѕ Peн Джънфeй разгласи очакванията си, че aдминиcтpaциятa нa Джo Бaйдън ще пoпpaви щeтитe, нaнeceни oт тaзи...
Именно Еберхард е и в основата на първият автомобил на Huawei, който на размери приближава Audi Q5. Неговите размери са дължина 4700 мм, ширина - 1930 мм, височина - 1625 мм и разстояние сред двете оси - 2975 мм.
В салона има композиция от цифрови принадлежности, която се намира зад двуспицевия волан, а също по този начин и детайли от дърво и метал. Сред особеностите на модела е външно осветяване, люк на покрива и предни седалки с вентилация, нагряване и масаж.


Кросоувърът е оборудван с високотехнологична информационно-развлекателна система. Тя се свързва със смарт телефон за броени секунди и автоматизирано предава музика и навигационна информация сред двете устройства. Системата се ръководи и с гласови команди.
В оборудването на хибридния модел влизат още с радар с милиметров диапазон, ултразвукови сензори и разнообразни камери. Те обезпечават адаптивен круиз-контрол, асистенти за придвижване в запушване, спешно прекъсване, поддържане на лентата на придвижване и предизвестие за заплаха от преден конфликт.


 Руснак призна, че е желал да хакне Tesla Руснак призна, че е желал да хакне Tesla
Според правосъдните документи и самопризнания, от 15 юли до 22 август 2020 година Егор Крючков със съидейници се опитал да подкупи чиновник н...
Задвижването на автомобила става с хибридна система, която разчита на 1,5-литров мотор с 4 цилиндъра, който работи като генератор и зарежда акумулаторната батерия. я зарежда два електромотора със съвкупна мощ от 543 к.с. и 820 Нм. Това разрешава ускоряване от 0 до 100 км/ч за 4,7 секунди.
Благодарение на трансмисията с повишен пробег SF5 изминава пробег до 180 км единствено на ток и на 1000 км общо. Автомобилът може да работи като батерия, което му разрешава да зарежда всичко от тв приемник до електрически автомобил.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР