Производителят на самолети Airbus предупреди, че авиционната индустрия може да

...
Производителят на самолети Airbus предупреди, че авиционната индустрия може да
Коментари Харесай

Шефът на Airbus с отчайваща новина за възстановяване на авиоиндустрията

Производителят на самолети Airbus предизвести, че авиционната промишленост може да не се възвърне от рецесията с ковид в продължение на пет години, написа "Гардиън ".

Изпълнителният шеф на производителя Гийом Фюри предизвести, че може да отнеме "3-5 години " възобновяване до равнищата преди рецесията.

"Ние в този момент сме в средата на най-голямата рецесия в историята на авиокосмическата промишленост ", акцентира той.

Пандемията провокира безпорядък в авиоиндустрията. British Airways, огромен клиент на Airbus, разгласи във вторник вечерта, че има проекти да затвори 12 000 работни места или съвсем 1/3 от всички.

Европейският авиационен колос Airbus заяви, че през първата четвърт на годината чистите загуби са в размер на 481 милиона евро, осведоми Агенция Франс Прес. За същия интервал на предходната година Airbus регистрира 40 милиона евро облага. Приходите паднаха с 15,2% до 10,6 милиарда евро.

През първите три месеца на годината Airbus не е съумял да достави повече от 60 самолета на клиенти поради карантините ограничения. Това число се чака да пораства, до момента в който самолетните компании договарят за закъснение на поръчките в опит да понижат финансовия напън.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР