Производителят на популярната видео игра Fortnite - Epic Games, умишлено

...
Производителят на популярната видео игра Fortnite - Epic Games, умишлено
Коментари Харесай

Epic Games съди Apple заради нечестни такси

Производителят на известната видео игра " Fortnite " - Epic Games, съзнателно е нарушил разпоредбите на Apple, свързани с пазара на мобилни приложения, с цел да потвърди, че софтуерният колос взема неправдив дял от разработчиците на програмен продукт, оповестява The Wall Street Journal.

Заради приложението App Store, Apple се изправи пред съда в дело, заведено от компанията за видео игри

" Apple печелеше повече от продажбата на приложения в App Store, в сравнение с самите разработчици ", споделя изпълнителният шеф на Epic Games Тим Суини, чиято игра бе отстранен от платформата за мобилни приложения на Apple предишния август.
 Първите 5G iPhone модели донесоха рекордни доходи на Apple при започване на 2021-а
Първите 5G iPhone модели донесоха рекордни доходи на Apple при започване на 2021-а

Продажбите на новите iPad и MacBook порастват със 70 на 100

Изявлението на Суини, 50-годишен програмист, който основава Epic през 1991 година, се състоя в правосъдна зала на Оукланд, Калифорния.

След първия ден от плануваното триседмично правосъдно съвещание, стана ясно, че делото може да помогне за преструктурирането на пазара за разпространяване на приложения на мобилни устройства, възлизащ на десетки милиарди долари

Миналият август Тим Суини вмъкна лична, неоторизирана платежна система във версиите на " Fortnite " в магазините за приложения, които Apple и Alphabet управляват от Гугъл. По този метод съумя да заобиколи 30% такса, която фирмите събират от покупките на мобилни приложения.

В своето изказване пред съда Суини съобщи, че неговата компания, която се прави оценка на близо 29 милиарда $, " е допринасяла с наслада за екосистемата от приложенията на Apple от 2010 година насам, само че нещата се трансформират през годините, защото политиките на производителя на iPhone стават все по-ограничителни ". От Apple отхвърлят това изказване, защитавайки своите политики като " витално значими за триумфа на App Store ".

Собствениците на iPhone и iPad могат да изтеглят програмен продукт единствено от App Store като компанията изисква покупките в приложенията да се правят само посредством нейната платежна система
 Гугъл и Apple бяха разпитани за злоупотреби с AppStore и Гугъл Play
Гугъл и Apple бяха разпитани за злоупотреби с AppStore и Гугъл Play

Сенатът ревизира дали те не таксуват непозволено конкурентни приложения

Според юристите на Apple - Epic е стимулиран да наруши разпоредбите, тъй като известността на Fortnite понижава. Според показан на съда документ, приходите на " Fortnite " са намалели доста през 2019 година

Изключително сполучливата формула на Apple оказа помощ трансформира производителя на iPhone в една от най-печелившите компании в света с пазарна стойност над 2,2 трилиона $. От своя страна Epic се прави оценка на към $30 милиарда.

Втората избрана дата от почналото към този момент дело е вторник, 5 май.
 Как Apple принуждава съперниците да играят по нейните правила?
Как Apple принуждава съперниците да играят по нейните правила?

Ново приложение ще защищава потребителите от следене и приключване на данни
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР