Производителят на полупроводници Broadcom увеличи размера на сумата, която предлага

...
Производителят на полупроводници Broadcom увеличи размера на сумата, която предлага
Коментари Харесай

Broadcom вдигна офертата си за Qualcomm на $120 млрд.

Производителят на полупроводници Broadcom усили размера на сумата, която предлага за придобиване на разработчика на чипове за смарт телефони Qualcomm. Сегашното предложение е 82 $ на акция, което прави над 120 милиарда $.

Новината идва откакто през ноември Qualcomm отхвърли оферта от 70 $ на акция, т.е. общо към 103 милиарда $.

 Broadcom подвигна офертата си за Qualcomm на $120 милиарда

Чиповете и на двете компании се употребяват както в смарт телефони, по този начин и в доста други устройства, употребявани в корпоративни ИТ инфраструри, като решения за предпазване на данни, мрежови артикули и така нататък Едно сходно обединяване може да докара до задълбочаване на съдействието при дизайна на съставни елементи, само че и до образуване на мощен състезател, който да се окаже монополист на някои пазари.

В момента самата Qualcomm е в развой на усвояване NXP Semiconductors, която доставя процесори, употребявани информационно-развлекателни системи за коли. От Broadcom дадоха да се разбере, че последното им предложение върви с изискването Qualcomm да приключи договорката при актуалните условия или да я приключи – въпреки всичко едно е те да усилват предлагането си и напълно друго задачата на възможното придобиване да харчи пари.

Предложението надвишава неведнъж сумата на миналата сходна договорка на Broadcom, която през 2016 година купи производителя на мрежови хардуер Brocade.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР