Производителят на най-продаваната ваксина срещу коронавирус в света - компанията

...
Производителят на най-продаваната ваксина срещу коронавирус в света - компанията
Коментари Харесай

Pfizer купува компания за лекарства срещу рак

Производителят на най-продаваната ваксина против ковид в света - компанията "Pfizer ", ще изкупи всички акции на фармацевтичната компания, която създава медикаменти за битка с рак - Trillium Therapeutics, предават международните медии.
Сделката е за 2 милиарда евро и стана обществено известна в същия ден, в който "Pfizer-Biontech " завоюва цялостно утвърждение от Агенцията за надзор на храните и медикаментите в Съединени американски щати (FDA) за своята ваксина против рисковия вирус.
Pfizer ще заплати $18.50 за акция на основаната в Кеймбридж, Масачузетс - Trillium, оповестиха обществено от фирмите. След това акциите на Trillium съвсем се утроиха до цели 11.67 $, до момента в който Pfizer нарастна с 3.6 % при започване на търговията в Ню Йорк.
Pfizer към този момент влага $25 милиона в Trillium през септември като част от своята самодейност за уголемение на бизнеса и нововъведенията в медицината, оповестява Money.bg.
Онкологичното портфолио на "Pfizer " включва 24 утвърдени медикаменти, които са донесли към 10.9 милиарда $ доходи през предходната година, което е с 21% повече спрямо 2019-та. През първата половина на тази година световните доходи, свързани с лекуването на онкологични заболявния възлизат на 6 милиарда $.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР