Производителят на медицинско оборудване Philips Respironics е приел да плати

...
Производителят на медицинско оборудване Philips Respironics е приел да плати
Коментари Харесай

Дефектно медицинско оборудване ще струва най-малко $480 млн. на Philips

Производителят на здравно съоръжение Philips Respironics е приел да заплати минимум 479 млн. $ в границите на огромно извънсъдебно съглашение, с което заобикаля дело поради недостатък на апаратите си за сънна апнея. Те се оказаха евентуално рискови за живота и се наложи изтеглянето им от пазара, напомнят международните организации.

Контекст : През 2021 година Philips изтеглиха от пазара 10,8 млн. апарата, откакто стана ясно, че шумоизолационната им пяна може да се разпадне и да бъде вдишана от пациента.
 Паднали колоси: Какво се случи с Philips?
Паднали колоси: Какво се случи с Philips?

Най-големият европейски технологичен производител от предишното през днешния ден е бледа сянка на себе си

Тогава от компанията обявиха, че има постъпили информации за възпаления на синусите, горните дихателни пътища и кашлица. Американската Агенция за надзор на храните и медикаментите обаче има минимум 385 сигнала за смъртни случаи, свързани с пяната от април 2021 година 40 от тези сигнали са от първото тримесечие на 2023 година

Детайли : Всеки консуматор, употребявал или наемал изтеглен уред за сънна апнея, ще получи сред 55 и 1550 $, както и спомагателни 100 $, с които да може да си закупи ново устройство.

Според адвокати по този начин сумата ще нарасне в допълнение поради спомагателните бройки, които към момента не са били върнати от пациентите.
 Кои са фамилия Аниели и за какво избавиха Philips
Кои са фамилия Аниели и за какво избавиха Philips

Италианската индустриална династия стана основен акционер в компанията

Philips за заделили общо към 615 млн. $ за осъществяването на уговорките си по извънсъдебното съглашение.

От друга страна : Тепърва Philips ще би трябвало да дават отговор за нанесените вреди върху здравето на пациентите, като обаче не е ясно дали още веднъж ще се търси извънсъдебно съглашение.

От компанията особено подчертаха, че заплащанията по отношение на изтеглените от пазара бройки не значат признание на виновност.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР