Производителят на луксозни бижута и часовници Chopard тихомълком откри антихотел

...
Производителят на луксозни бижута и часовници Chopard тихомълком откри антихотел
Коментари Харесай

Вътре в новия "антихотел" на Chopard за ултрабогати хора

Производителят на първокласни бижута и часовници Chopard тихомълком откри " антихотел " в сърцето на Париж, което е ново развиване в възходящата категория на хотелиерството във френската столица.

Много неща в първия в историята на марката хотелски план - като се стартира от името му, 1 Place Vendôme, и необикновената липса на фанфари и самореклама - на пръв взор наподобяват нетипични.

Преди формалното му разкриване на 15 ноември нямаше нормалната лавина от изявления в обществените мрежи от инфлуенсъри в халати, които се преструват, че се разсънват естествено в някоя от първокласните 15 стаи и жилища, еспресо и кроасани за закуска, сложени естетично върху измачкани кревати.

 Самият хотел, който заема етажите над съществуващия бутик на Chopard на оживения площад Place Vendôme, също по този начин е елементарно да бъде пропуснат с забележимата липса на фирмени табели, които да оповестяват за наличието му.

Това е тип поверителност, която подхожда на един от най-амбициозните стилове на живот през днешния ден: Тихият разкош. Но той също по този начин въплъщава една от най-големите маркетингови трендове в света на лукса - скритото стартиране на пазара.

" Живеем в ера, в която, когато пускате продуктите си на пазара, това става с огромна маркетингова акция и огромно събитие. Всичко това е нещо като гала ", споделя Карл-Фриц Шойфеле в изявление за CNN. Карл-Фриц е третото потомство на семейство Шойфеле - притежатели на Chopard от 1963 година - и представител на хотела. " Искахме да създадем нещата по друг метод... По доста целеустремен метод. "

Това означаваше да поддържат директна връзка с туристически организации от висок клас, да сортират изборно каналите за PR и да отварят хотела единствено за пребиваващи посетители и ВИП клиенти на Chopard (което значи, че няма да се отбиват единствено за пиво в бара).

" Нараства клиентелата, която търси ексклузивност и усамотение ", добавя консултантът по плана Дидие Льо Калве, деец в региона на хотелиерството, чието портфолио включва елитни хотели като Four Seasons George V и Le Bristol в Париж, както и The Plaza и The Pierre в Ню Йорк. " Искахме да създадем получастен хотел, като в действителност красива фамилна резиденция. "

  " Антихотел " за свръхбогатите

Това е прекарване, което би било познато, може би даже успокояващо, за ултрабогатите хора по света. След като преминат през основните сини порти и отворят врата от ковано желязо, украсена дискретно с курсив " C " за Chopard, гостите влизат във предверие с висок таван и са посрещнати от камериера на хотела. Няма рецепция, нито подиуми с посетители, които се редят на опашка, с цел да се записват или да изоставен хотела. Само монументална каменна камина от XVIII в., огромно стълбище и, като внимателно мигане към наследството на хотела, апаратура от великански аквамаринови мъниста от муранско стъкло, направена от художника Жан-Мишел Отониел.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР