Производителят на лекарства Pfizer сви прогнозата за годишните си приходи

...
Производителят на лекарства Pfizer сви прогнозата за годишните си приходи
Коментари Харесай

Пфайзер на ръба: Няма интерес към лекарствата срещу ковид

Производителят на медикаменти Pfizer сви прогнозата за годишните си доходи и облага, откакто се съгласи да вземе назад дози „ Паксловид “ от американското държавно управление на фона на намаляващото търсене, написа Investor, като цитира Bloomberg.

Цената на акциите на компанията се намали с към 3,5% в 18:54 ч. локално време в Ню Йорк. От началото на годината до приключването на сесията в петък книжата са изгубили към 37% от цената си. Акциите на Moderna свиха цената си с 4% вследствие на новините.

Pfizer се пробва да се оправи с бързия спад на бизнеса си с лекарства, свързани с Covid-19, а инвентарът на американското държавно управление пречеше на компанията да генерира повече от своите медикаменти, които лекуват от вируса, защото до момента компанията не ги продаваше в частната система за опазване на здравето в Съединени американски щати.

Гигантът съобщи, че държавното управление ще върне към 7,9 млн. курса от „ Паксловид “ в края на 2023 година в подмяна на заем за бъдещи курсове от лекарството, които ще бъдат дадени на пациентите на Medicare и Medicaid и на неосигурените. Ходът разрешава на Pfizer да стартира да продава медикамента на частни купувачи на цена, която анализаторите чакат да бъде по-висока от тази, която държавното управление е платило.

За цялата година Pfizer чака доходи сред 58 милиарда и 61 милиарда $, което се оказа под по-ранната прогноза за сред 67 милиарда и 70 милиарда $. Производителят на медикаменти сподели, че поправената му облага ще е 1,45-1,65 $ на акция.

Същевременно Pfizer инициира стратегия за понижаване на разноските на стойност 3,5 милиарда $.

Определяно като животоспасяващ, когато беше позволен за прилагане, „ Паксловид “ остава първият и най-ефективен избор за лекуване на Covid. Лекарството може да доближи цена до 700 $ на пазара на дребно, твърди анализаторът на Morningstar Деймиън Коновър. Pfizer таксува държавното управление по 530 $ за курс от медикамента.

Когато изключителната здравна обстановка с Covid-19 в Съединени американски щати завърши през май, държавното управление спря да купува множеството медикаменти и ваксини за популацията, макар че продължи да получава доставки за хора, които дават отговор на избрани критерии. Миналия месец Pfizer стартира да продава своите Covid бустери на купувачи на частния пазар на цена от към 120 $ – четири пъти повече, в сравнение с таксуваше държавното управление.

В края на предишния месец основният изпълнителен шеф Алберт Бурла сподели, че не е несъмнено по кое време Pfizer ще може да продава „ Паксловид “ в обичайна частна здравна система в Съединени американски щати и изясни, че компанията разисква въпроса с представители на държавното управление.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР