Производителят на iPhone все по-трудно се справя с местните конкурентиМного

...
Производителят на iPhone все по-трудно се справя с местните конкурентиМного
Коментари Харесай

Apple сдава позиции на пазара в Китай

Производителят на iPhone все по-трудно се оправя с локалните съперници

Много от потребителите на смарт телефони в Китай преминат от iPhone към Huawei, сочи разбор

Продажбите на iPhone на най-големия пазар за смарт телефони в света – китайския – не престават да понижават, сочат данни на анализатораската компания Counterpoint, на които се базира обява на Ройтерс.

През 2018 година делът на iPhone при смарт телефоните в ценовата категория 500-800 $ е намалял до 54,6%, спрямо 81,2% година по-рано. В същото време съперникът Huawei е нараснал пазарния си дял в същата категория от 8,8% до 26,6%, сочат данните.

Много от купувачите в Китай не са склонни да платят 1000 $ за телефон. При това състояние поражда мощно търсене на смарт телефони в ценовия сегмент до 800 $, в който са прицелени китайските производители, отбелязва Counterpoint.
още по тематиката
Според представител на Xiaomi, доста от потребителите, които обновяват своите смарт телефони, минават от iPhone към китайски марки и единствено дребна част от тях избират още веднъж устройство на Apple.

Китайските консуматори на iPhone стартират да купуват Huawei, поради увлечението си по селфи фотосите и висококачествените камери, разяснява началник на компанията Huishoubao, която се занимава с изкупуване и продажби на използвани смарт телефони.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР