Производителят на електромобили Тесла (Tesla) започна изграждането на фабрика в

...
Производителят на електромобили Тесла (Tesla) започна изграждането на фабрика в
Коментари Харесай

Тесла направи първа копка на фабриката си за батерии за съхранение на енергия в Шанхай

Производителят на електрически автомобили " Тесла " (Tesla) стартира построяването на фабрика в Шанхай за произвеждане на батериите " Мегапак " (Megapack), съобщи организация Синхуа.

Новото индустриално оборудване се простира на повърхност от почти 200 000 квадратни метра, а общата инвестиция възлиза на към 1,45 милиарда юана (204 милиона долара), заяви администрацията на специфичния административен регион Лин-Ганг, част от зоната за свободна търговия на Шанхай.

Фабриката е първата по рода си, издигната от " Тесла " отвън Съединени американски щати, и вторият цех на компанията в Шанхай след откриването на нейната гигафабрика през 2019 година

" Вярвам, че новият цех е крайъгълен камък както за Шанхай, по този начин и за " Тесла ", сподели вицепрезидентът на компанията Тао Лин в изявление за Синхуа.

На церемонията по първата копка през днешния ден в Шанхай участваха представители на " Тесла " и на локалните управляващи. Фабриката се чака да стартира всеобщо произвеждане през първото тримесечие на 2025 година, с първичен потенциал от 10 000 единици годишно.

" С плана на " Тесла " чакаме, че през идващите от три до пет години бързо да се появи промишлен клъстер, концентриран към съхранението на сила ", сподели Лу Ю, чиновник на административен регион Лин-Ганг.

Американският производител към този момент има фабрика за произвеждане на своите " Мегапак " акумулатори в Калифорния, която е с годишен потенциал от 10 000 единици.

Всяка единица " Мегапак " може да съхранява над 3,9 мегаватчаса сила, задоволителна за зареждане на почти 3600 семейства в границите на един час, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР