Производителят на електромобили Тесла (Tesla) остава на борсата, след като

...
Производителят на електромобили Тесла (Tesla) остава на борсата, след като
Коментари Харесай

Tesla остава на борсата

Производителят на електрически автомобили Тесла (Tesla) остава на борсата, откакто основният изпълнителен шеф Илон Мъск разгласи нощес, че вложителите са го убедили компанията да остане обществена, предадоха международните организации.
 
Късно нощес той написа в формалния блог на компанията, че е взел решението въз основата на реакции на вложителите, в това число институционални.

 
В четвъртък Мъск се срещна с борда на шефовете на производителя на електрически автомобили и слънчеви панели, с цел да им каже, че съгласно него компанията би трябвало да остане обществена, прецизира Асошиейтед прес.
 
На 7 август в известие в Туитър Мъск писа, че обмисля да изтегли компанията от борсата. Той уточни, че това би избегнало краткосрочния напън от представянето на финансови доклади на всяко тримесечие. В известието се отбелязваше, че е обезпечено финансиране за изкупуването на акциите, само че по-късно компанията уточни, че детайлностите следва да бъдат конкретизирани със саудитския държавен капиталов фонд.

 
В известието тогава се споделяше още, че Тесла ще предложи 420 $ за акция, което е с 23 % над цената при закриването на търговията на 6 август. При изкупуването на всички акции договорката щеше да е на стойност 72 милиарда $. Мъск има 20 % от Тесла. Инициативата му даваше опция за избор - тези, които имат пакет акции могат да останат в компанията като вложители или да ги продадат при курс от 420 $, прецизира ТАСС.-->
 
Туитът на Мъск притегли вниманието на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) на Съединени американски щати, която изиска от компанията уточнения.
 
В известието си от нощес Мъск показва, че макар решението Тесла до остане обществена, съгласно него е имало задоволително финансиране за изкупуване на акциите на компанията.
 
" Движейки се напред, ние ще продължим да се концентрираме върху това, което има най-голямо значение:да вършим артикули, които хората харесват и които имат значение за споделения предстоящ живот на Земята (...) Вълнувам се необикновено, че не преставам да управлявам Тесла като обществена компания. Това е привилегия, " добави той, представен от ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР