Производителят на автомобили Suzuki, заедно с университета в Шизуока в

...
Производителят на автомобили Suzuki, заедно с университета в Шизуока в
Коментари Харесай

Suzuki срещу микропластмасата в морето

Производителят на коли Suzuki, дружно с университета в Шизуока в Япония, неотдавна стартира проучвателен план, с цел да може в бъдеще да разпознава по-бързо микропластмасата, събрана в морето. Инициативата е част от „ Проекта за чист океан на Сузуки “, който се ангажира с почистването на реки, езера и морета от отпадък.

От средата на 2022 година предлаганите от Suzuki извънбордови мотори (DF100C, DF115B, DF140B) са общоприетоо оборудвани с устройство за събиране на микропластмаса, което автоматизирано събира разнообразни субстанции от водата, когато моторите работят. Иновативната технология може да бъде преоборудвана и към по-стари мотори от това семейство (от 2021 г.).

В допълнение към пластмасовите частици, филтрираните субстанции включват също пясък, дървесни боклуци и микроскопични морски организми. Разграничаването и сортирането на субстанциите изисква опит и умения и до момента не се е правило на съответните контролни точки, а в централата на компанията в Япония. Нов способ за идентифициране на микропластмаси, който сега се изследва и създава, има за цел да реализира по-бързи и по-ефективни процеси.

През 2010 година Suzuki за първи път започва самодейността „ Проект за чист океан “, в която устройството за събиране на микропластмаса в извънбордови мотори е един от трите градивни детайла. Проектът продължава с напъните за поредно понижаване на пластмасата в опаковките на продуктите на Suzuki, както и „ Почистете в Световния ден “ – примерна акция, в която чиновници, дружно със фамилии и другари, почистват крайбрежията на реки, езера и морета от отпадък.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР