Производителите на най-луксозните автомобили последни започват да прилагат електрическо задвижване,

...
Производителите на най-луксозните автомобили последни започват да прилагат електрическо задвижване,
Коментари Харесай

Пускат ток на най-богатите

 22-1-6kol

Производителите на най-луксозните коли последни стартират да ползват електрическо задвижване, само че отново ще бъдат първи в спринтовете на светофарите. През втората половина на годината излиза хибриден вид на Bentayga със зареждане от контакта. Така първият SUV модел в историята на Bentley ще бъде и първият за компанията с електродвигател. Шумно рекламираният като най-бърз и най-луксозен по рода си автомобил в света ще се движи изцяло тихо на ток на дистанции до 50 км, без да работи бензиновият мотор.

 22-2-6kol

Хибридната система на Bentayga комбинира трилитров турбо мотор V6 и електромотор, който е интегриран в автоматизираната скоростна кутия. Още няма оповестена публична информация за систематичната мощ, само че се предвижда тя да бъде сред 450 и 500 к.с. Подобен хибриден пакет с запас от 462 к.с. и 700 Nm работи в Porsche Panamera e-Hybrid.

 HyperFocal: 0

При включване в елементарен контакт от електрическата мрежа батерията се зарежда изцяло за 7,5 часа, а при потребление на предлаганата с автомобила апаратура за бърз заряд – единствено за 2,5 часа. Всеки притежател може да инсталира въпросната апаратура в гаража, където държи колата си.

 22-3-6kol

Plug-In хибридният модел Bentayga е най-екологичният автомобил в историята на Bentley, като количеството на отделяния въглероден двуокис е 75 гр/км. Тъй като при заредена батерия се изминават до 50 км единствено на ток, междинният разход на гориво за първите 100 км пада до 3,2 л. Техническите данни звучат като научна фантастика – тежък два тона и половина дворец на лукса с близо 500 конски сили мощ харчи бензин колкото мотопед.

 bentley-bentayga-hybrid-14

В действителни условия ще бъде мъчно да бъдат реализирани тези стойности. Мощността на задвижващата система се разпределя към четирите колела. Заради хибридния пакет лидерът разполага с три спомагателни режима на придвижване наред със общоприетите – състезателен, удобен, личен и предложен от Bentley. Общият брой на режимите към този момент доближава до седем.

 bentley-bentayga-hybrid-09

Кокпитът е приспособен за ръководство на електрифициран автомобил. Сателитната навигация калкулира непрестанно ефикасността на електрическия и бензиновия мотор съгласно маршрута на придвижване и релефа, с цел да координира работата им по най-благоприятен метод и да изключва единия или другия според от натоварването и трафика. Водачът получава информация за всички близки зарядни станции. На комбинирания приборен панел се изобразяват данни за режима на придвижване, степента на заряд на батерията и потоците на употребяваната сила. Дистанционно посредством смарт телефона си притежателят също може да следи и да ръководи зарядния развой, както и да включи климатичната апаратура авансово.

 22-5-6kol

Хибридният модел Bentayga разполага с богат пакет електроника за комфорт и сигурност, в който са включени съвременни системи за различаване на знаците, за паркиране, за нощно виждане, за адаптиране на скоростта към пътните условия и други

 22-8-6kol

За бърза интернет връзка на пасажерите в оборудването е включен 10,2-инчов 4G таблет с безжичен интернет и BlueTooth. Комуникационната система на автомобила разполага с 60 гигабайта корав диск и меню на 30 езика. Купувачите могат да поръчат най-мощната аудиосистема с 18 колони – 1950 вата. Очаква се цената на хибрида да е над 175 000 евро.

 22-7-6kol
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР