Производителите на мобилни устройства ценят всеки милиметър от свободното пространство

...
Производителите на мобилни устройства ценят всеки милиметър от свободното пространство
Коментари Харесай

ARM ще интегрира SIM-картите в мобилния процесор, първите iSIM излизат тази година

Производителите на мобилни устройства ценят всеки милиметър от свободното пространство и не щеш ли ARM предложи метод за подмяна на нормалните SIM-карти с електронния аналог iSIM, вграден непосредствено в мобилния процесор.
ARM съобщи, че iSIM ще заема по-малко от един квадратен милиметър от подложката на чипа и което е по-важно, ще коства на производителите на смарт телефони единици центове, а не десетки центове, както е в този момент. За съпоставяне, най-миниатюрният към сегашен ден вид Nano SIM е с размер 12,3 х 9,9 милиметра, без да се взема поради слота за нея.



Дори и най-съвременния и дребен вид eSIM на виртуалната карта, заема доста повече място от iSIM. Причината е, е eSIM изисква обособен чип на платката на смарт телефона с размери 6 х 5 милиметра, до момента в който iSIM се интегрира в процесора без никакви промени в неговите размери.

Първите iSIM би трябвало да излязат тази година и са предопределени за процесорните устройства за носене (Internet of Things, IoT), където размерите на SIM-картите и другите съставни елементи имат сериозно значимо значение за габаритните размери, потреблението и цената на тези устройства.

ARM добави, че е изпратил документите на своите партньори-производители на мобилни процесори и смята, че първите iSIM ще стана факт преди края на годината.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР